Mosip ne demek?

İçindekiler:

  1. Mosip ne demek?
  2. Mosip e nasıl girilir?
  3. Sigorta prim borcu nereye ödenir?
  4. Ek karşılık ne demek?
  5. Kendi nam ve hesabına çalışanlar nedir?
  6. SGK şahıs ödemeleri ne zaman yapılacak?
  7. Ek prim nedir?
  8. Kendi namına çalışmak ne demek?

Mosip ne demek?

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından MOSİP (Mali Otomasyon Sistemi Projesi) üzerinden yapılmakta olan Geçici iş göremezlik, Şahıs tıbbi malzemeleri, Emzirme yardımı, Şahıs sağlık yolluğu yardımı, Çölyak metabolizma ödemeleri v.b. ödemeler Şubelerimizce, Merkezi Ödeme Sistemi aracılığıyla TCKN sorgulaması yapılarak ...

Mosip e nasıl girilir?

Öncelikle arama motoruna “SGK MOSİP” yazarak Sosyal Güvenlik Kurumu'nun resmi sitesi üzerinden sistemi açmalısınız. Açılan ana sayfadaki kullanıcı adı kısmına Kesenek Servisi tarafından verilen kurum kodu numarasını yazmalısınız. Şifre kısmına ise Kesenek Servisi'nin kurumunuza vermiş olduğu şifreyi girmelisiniz.

Sigorta prim borcu nereye ödenir?

GSS PRİM BORCU NASIL VE NEREDEN ÖDENİYOR? GSS ödemeleri bankalarda, PTT şubelerinden ya da e-devlet sistemi üzerinden ödenmektedir.

Ek karşılık ne demek?

Ek karşılık primi 5510 sayılı Kanunun prim oranlarının düzenlendiği 81 inci maddesinin birinci fıkrasının (h) bendinde yer alan ve pek far- kında olunmayan bir primdir. 5434 sayılı Emekli Sandığı Kanunundan küçük bir değişiklikle 5510 sayılı Kanuna aktarılmış olan bu prim, 4/1-c kapsamındaki sigortalılara bağlanan veya ...

Kendi nam ve hesabına çalışanlar nedir?

Çalışan istihdam etmeksizin kendi nam ve hesabına mal ve hizmet üretimi yapan ve projenin tamamlanmasında profesyonel katkı sağlayan kişidir.

SGK şahıs ödemeleri ne zaman yapılacak?

Emekli maaşı ve emekli ikramiyeleri dışında kalan SGK kurumu tarafından gönderilen ödemeler PTT, T.C Zİraat Bankası aracılığıyla her ayın 8 ile 14 tarihleri arasında vatandaşların adına hesaplara tanımlanmaktadır.

Ek prim nedir?

Zamanında Yapılmayan Sigorta Sözleşmelerinde Gecikme ve Sürprim. ... Normal primin karşılığı olarak da güvence ve teminat altına alınmak istenen riskler, ek prim talebi sonrasında sigorta kapsamına, şirketler tarafından ekleniyor. Daha açıklayıcı olarak, normal prim üzerinde talep edilen ek prime sürprim adı veriliyor.

Kendi namına çalışmak ne demek?

TDK'ya göre Serbest Meslek: Kişisel çalışmaya, bilimsel ve mesleki bilgiye, uzmanlığa dayanan ve bir işverene bağlı olmadan kendi namına kazanç sağlamak için yapılan iş. Bu makalede kendi namına çalışma serbest meslek olarak da anılacaktır.