Parmak ağrısı nasıl tedavi edilir?

İçindekiler:

  1. Parmak ağrısı nasıl tedavi edilir?
  2. El orta parmak ağrısı neden olur?
  3. El bileğim incindi ne yapmalıyım?
  4. El parmak Kasilmasi neden olur?

Parmak ağrısı nasıl tedavi edilir?

Doktorunuz sinir, doku veya kas hasarının neden olduğu açıklanamayan parmak ağrısı için ağrı kesici ilaçlar reçete edebilir. Cerrahi, el egzersizleri, ya da özel dişli benzeri ateller gibi diğer tedavi seçenekleri, ağrıyı tamamen hafifletmek için gerekli olabilir.

El orta parmak ağrısı neden olur?

Çocuklarda, gençlerde ve masa başında çalışan kişilerde daha çok teknolojik aletlerin aşırı kullanımından kaynaklı olarak, kümülatif travma ismi verilen kas yorgunluk hastalıkları ve birikici yaralanmalar, sinir sıkışmaları ve tendon iltihapları görülür.

El bileğim incindi ne yapmalıyım?

Buz Uygulaması: El bilek ağrılarında buz uygulamasının yapılması, ağrının dinmesini sağlayabilir. Bölgede buzun maksimum 15 dakika bekletilmesi gerekir. Ağrı fazlalaşırsa uygulama derhal bırakılmalıdır. Bandaj Sarılabilir: El bileklerindeki ağrıların azaltılması için bir diğer yol, bandaj sarma işlemidir.

El parmak Kasilmasi neden olur?

Parmakları büken tendonlar avuç içerisinde özel makaraların içinden geçer. Bu makaraların kalınlaşıp daralması ya da tendonun bölgesel olarak kalınlaşması bu rahatsızlığa neden olur. Tendon, daralmış makarada sıkışır ve parmak bükülme hareketi sırasında takılır.