Bir dönümden ne kadar kuru fasulye alınır?

İçindekiler:

  1. Bir dönümden ne kadar kuru fasulye alınır?
  2. Kuru fasulye hangi ayda hasat edilir?
  3. Yumuşak kuru fasulye nasıl yapılır?
  4. Kuru fasulye neden sütle ıslatılır?
  5. Kuru fasulyenin haşlama suyu dökülür mü?

Bir dönümden ne kadar kuru fasulye alınır?

1 dönüm 1000m2 den ilaçsız sadece organik tabiriyle piyasının sinek ilacı dahi atılmayan cins fasulyelerde 80 150 kilo arası verim alınırken diğer fasulyelerde fosfor üre sülfat mantar sinek ilacı atılan tohumlarınında farklı olması ile 1 dönümden iyi bakılırsa 400 kiloya kadar alınır genel ortalama mevsimsel şartlar ...

Kuru fasulye hangi ayda hasat edilir?

İlkbaharda ikileme ve gerekirse üçlemeden sonra ekim yapılır. Bölgemizde fasulye için en uygun ekim zamanı Nisan ayıdır. Ancak iklime göre bu değişebilir. Verimli ve su problemi olmayan alanlarda sıra arası 50-60 cm, sıra üzeri 10-15 cm olmalıdır.

Yumuşak kuru fasulye nasıl yapılır?

6 su bardağı sıcak su eklenir fasulye eklenmeden önce su ile etin özdeşleşmesi sağlanır. 3-4 saat suda bekletilen fasulyeler haşlanır. Haşlanan fasulyeler soğuk sudan geçirilir ve soğuk suda bekletilir. Su ve et yoğunlaşınca fasulyeler süzülür ve eklenir.

Kuru fasulye neden sütle ıslatılır?

Neden kuru fasulyeyi sütle pişiriyoruz diyenleriniz olacaktır. Kuru fasulye sütün içerisinde formunu kaybetmeden yumuşacık hale geliyor. Lezzeti daha çok ortaya çıkıyor ve kuru fasulye yediğinizde yaşadığınız sindirim problemlerinin de önüne geçmeye yardımcı oluyor.

Kuru fasulyenin haşlama suyu dökülür mü?

Yıkayarak geniş bir kaba koyduğunuz kuru fasulyeleri 1 gece önceden bol ılık suda bekletmeniz yeterli olur. Düdüklü tencereniz yoksa ya da fasulyelerin pişmeyeceğinden endişe ediyorsanız, kontrollü olarak çok az suyla haşlayın ve haşlama suyunu dökmeyin, pişirirken kullanın.