Sofistike Türkçe nedir?

İçindekiler:

  1. Sofistike Türkçe nedir?
  2. Sofistike karmaşık ne demek?
  3. Sofistike etmek ne demek?
  4. Sofistike zevk ne demek?
  5. Sofistike ev ne demek?
  6. Sofistike tarzı nedir?
  7. Sofistlerin bilgi ve ahlak anlayışı nedir?
  8. Sofistike mimaride ne demek?
  9. Soft tarz ne demek?

Sofistike Türkçe nedir?

Sofistike kelimesini TDK üzerinden iki değişik anlam ile ifade etmek mümkün. - Çok gelişmiş, çok karmaşık olan ya da çok özel, - Çok yapmacık davranan kişi veya kişiler, Her iki anlamı üzerinden de gündelik yaşam içerisinde değerlendirilen bir sözcüktür.

Sofistike karmaşık ne demek?

Sofistike kelimesi için; "yapmacık" anlamını vermiştir. Türk Dil Kurumu Güncel Türkçe Sözlük'ün belirttiği diğer anlamlar ise; "yanıltıcı ve "karmaşık" şeklindedir.

Sofistike etmek ne demek?

Fransızca'da yapmacık anlamına gelen sofistike kelimesi dekorasyon ve modada sıra dışı, özel ve iç içe geçmiş stilleri anlatır. Gerçekte birbiri ile uyumsuz gibi duran pek çok malzeme ve formu sofistike dekorasyonda bir araya getirebilirsiniz. Ancak önemli olan kendi içinde düzeni yakalayarak şıklık yaratmak.

Sofistike zevk ne demek?

İnsan davranışlarından modaya kadar birçok alanda kullanılan sofistike, farklı anlamlar taşıyan Fransızca kökenli bir sözcüktür. ... Moda alanında ise ince bir zevki yansıtmak için kullanılır ve zarif, estetik yönü güçlü giyim tarzını ifade eder.

Sofistike ev ne demek?

Fransızca'da yapmacık anlamına gelen “Sofistike” dekorasyon alanında, birbiri ile uyumsuz gözüken malzemeleri bir araya getirerek, uyumsuzluğun uyumu ile bir stil yaratılması anlamına gelir. 1. Aydınlatma ile derinlik yaratın: Bazı gölge oyunları ile eve derinlik katmak ve yeni bir tarz oluşturmak mümkün.

Sofistike tarzı nedir?

Sofistike giyim, farklı alanlarda anlamı değişen bu sözcük moda terimi olarak ise şık, seçkin, farklı gibi anlamlarda kullanılmakta ve “ince bir zevki” yansıtmaktadır. Bence de zarafeti, şıklığı ve asaleti yansıtan kıyafetler “sofistike” olarak görünmekte.

Sofistlerin bilgi ve ahlak anlayışı nedir?

Dolayısıyla Sofistler özetle, bilginin göreceli olduğunu, ancak yararlı olması bakımından bir değer taşıdığını, ahlaksal, dinsel, hukuksal değerlerin, herkes için geçerli nesnel nitelikten yoksun olduğunu savunmuşlardır.

Sofistike mimaride ne demek?

Sofiste tarzlarda alanda farklı objelerin bir arada yer aldığını, farklı bir tarzın yaratılmış olduğunu görürsünüz. Şaşırtıcı olması hususunda ise örneğin bir ev için alışık olunmayan tasarımda, bu kelime ile ifade edilmesi mümkündür. Mimaride son dönemde en yaygın olarak tercih edilen tarzdır.

Soft tarz ne demek?

Aslında bir bütünü temsil eden 'soft olmak' giyimde, yani kıyafet seçimlerinde kendini bazı temel ürünlerle, kumaşlarla ve renklerle gösterir. Bunlardan en başta gelen renk seçimidir. ... Yani soft giyim ve buna bağlı olarak kullanılan aksesuarla birlikte hem şık hem de gösterişten uzak bir görünüm oluşturulur.