Hangi sivilce ilacı daha iyi?

İçindekiler:

  1. Hangi sivilce ilacı daha iyi?
  2. Sivilceler için hangi antibiyotik kullanılır?
  3. Kistik sivilce geçer mi?
  4. Sivilceye antibiyotik iyi gelir mi?
  5. Kistik sivilce nasıl iyileşir?

Hangi sivilce ilacı daha iyi?

Nadixa krem en iyi sivilce kremleri arasında yer alır. Nadixa kremin etken maddesi "Nadifloksasin"dir. Antibiyotik içeren bu krem, bakterilerin neden olduğu cilt enfeksiyonları üzerinde etkinlik gösterir.

Sivilceler için hangi antibiyotik kullanılır?

Akne tedavisinde kullanılan antibiyotikler; tetrasiklin, doksisiklin, minosiklin, eritromisin, azitromisin, klindamisin ve trimetoprim-sülfametaksazol olup, hepsi de Propiyonibakterium aknes'e etkilidir. Tetrasiklin ve eritromisinin antimikrobiyal etkilerinin yanında antiinflamatuvar etkileri de vardır.

Kistik sivilce geçer mi?

Bunların dışında gençlerde, yaşlı yetişkinler ve hormonal dengesizlikleri olan kişilerde (genellikle kadınlarda) görülebilir. Çoğunlukla kistik akne yaş ilerledikçe düzelmektedir. Ancak bazı inatçı ve ağrılı olan kistik akneler kendiliğinden geçmez.

Sivilceye antibiyotik iyi gelir mi?

Antibiyotikler akne oluşumunda rol alan bakterilerin ve iltihabi reaksiyonun kontrol altına alınmasında yardımcı olurlar. Ancak bunlar sadece belli evrelerde ve kısa süreli kullanılmalıdır. Kesinlikle uzun süre kullanımlarından kaçınılmalıdır.

Kistik sivilce nasıl iyileşir?

Elma sirkesi ile kistik sivilcelerinizi gidermek adına bir pamuğa birkaç damla elma sirkesi damlatın. Ardından pamukla cildinizdeki kistik sivilceleri güzelce silin. Birkaç saat bekledikten sonra cildinizi durulayın. Bu işlemi etkili bir sonuç elde edene dek, her gün düzenli olarak birkaç hafta boyunca tekrarlayın.