Define aramak için izin nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. Define aramak için izin nasıl alınır?
  2. Resmi kazı yapmak için nasıl izin alınır?
  3. Define de devlet ne kadar veriyor?
  4. Define bulana yüzde kaç verilir?
  5. Define bulunca ne yapılır?
  6. Altın aramanın cezası nedir?
  7. Define dedektörü kullanmak yasal mı?
  8. Sahilde dedektör altın aramak yasak mı?
  9. Dedektör ile arama yapmak yasal mı?
  10. Su altında dedektör kullanmak yasak mı?
  11. Altın aramak yasak mı?
  12. Metal dedektör ile sahilde arama yapmak yasal mı?
  13. Define dedektörü almak yasal mı?
  14. Metal dedektörü kullanmak yasak mı?

Define aramak için izin nasıl alınır?

2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununun 50. Maddesi ve buna bağlı olarak çıkarılan Define Arama Yönetmeliği çerçevesinde define aranmasına izin verilmektedir. Define aramak isteyenler, define arayacakları yerin bağlı olduğu müze müdürlüğüne bir dilekçe ile müracaat ederler.

Resmi kazı yapmak için nasıl izin alınır?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığınca yapılan değişikliğe göre, define aramak isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gerçek kişiler, define arayacakları yerin bağlı olduğu mülki amirine bir dilekçe ile müracaat edecek.

Define de devlet ne kadar veriyor?

Bulunan definenin Hazine ve Maliye Bakanlığınca geçer akçe olarak değeri tespit edilir. Define Hazineye ait arazide bulunmuşsa yüzde ellisi define arayıcısına; özel veya tüzel kişilere ait arazide bulunmuşsa yüzde kırkı define arayıcısına, yüzde onu ise mülk sahibine verilir.

Define bulana yüzde kaç verilir?

Defineyi bulan kişi kendine özel arazisinde define bulduysa definenin belirlenen değer üzerinden tutarına göre % 50 'si hazineye, % 50 'si de define arayıcısına ve bulana verilmektedir. Bulunan definenin arazisi özel veya tüzel kişiye aitse değerin üzerinden % 40′ define arayıcısına % 10' u arazi sahibine verilir.

Define bulunca ne yapılır?

define bulunca yapılması gerekenler
  1. gidip iki kati degerinde polise satmaya calismak. ...
  2. kendinizi yakmayın, müzeye haber verin. ...
  3. devlet yetkililerine haber vermek. ...
  4. (bkz: bir tanıdık) ...
  5. devlet bazen .. ...
  6. değerini bilin, sonra gidince ağlıyorsunuz. ...
  7. (bkz: ayşegül tecimer) ...
  8. dolasimi yasal eski paralardan filansa eger piyangodur.
Daha fazla öğe...

Altın aramanın cezası nedir?

2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununa göre izinsiz define arama suçunun cezası belirtilmiştir. İzinsiz araştırma, kazı ve sondaj yapanlar, Kültür varlıkları bulmak amacıyla, izinsiz olarak kazı veya sondaj yapan kişi, iki yıldan beş yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır.

Define dedektörü kullanmak yasal mı?

Kimler Define Dedektörü Kullanabilir? Dedektör kullanımı Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre yasak değildir. Ancak dedektör ile yasal olmayan uygulamalara girişmek riskli olabilmektedir. ... Kullanımı konusunda herhangi bir sınırlamanın olmadığı define dedektörü ile alakalı tek şart kazı öncesi özel izin almaktır.

Sahilde dedektör altın aramak yasak mı?

Sahilde dedektörle arama yapmanın cezası konusunda bir kanun maddesi yok. Yalnız Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'nun 74. maddesi şu şekilde: Madde 74: “İzinsiz olarak define araştıranlar, üç aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.”

Dedektör ile arama yapmak yasal mı?

İzinsiz bir şekilde altın ve define aramanın suç olduğunu bilmelisiniz. ... Bu durumda asıl dikkat edilmesi gereken detay, izinsiz bir şekilde dedektörsüz ya da dedektörle altın aramak kesinlikle suçtur. Yani izin alabilmeniz durumunda altın ve define arama işleminin yasal olduğu söylenebilir.

Su altında dedektör kullanmak yasak mı?

Dedektör kullanmak için ruhsat almanıza gerek yok. Ancak izinsiz kazı yapmak yasaktır. Çünkü Türkiye'de denizlerin, evinizin, tarlanızın ya da bahçenizin altı bile devlete aittir, devletin mülküdür.

Altın aramak yasak mı?

İzinsiz bir şekilde altın ve define aramanın suç olduğunu bilmelisiniz. İzinsiz şekilde define araştırması yapan kişiler 3 aydan 2 yıla kadar uzanan hapis cezasına uğrayacakları kanun kapsamında belirtilmektedir. ... Yani izin alabilmeniz durumunda altın ve define arama işleminin yasal olduğu söylenebilir.

Metal dedektör ile sahilde arama yapmak yasal mı?

Sahilde arama yapabilmeniz için bir dedektöre ihtiyacınız var. Ancak dedektörle yapılan aramaların yasal olup olmadığı konusunda akıllarda soru işaretleri var. Öncelikle şunu söylemek istiyorum. Sahilde dedektörle arama yapmanın cezası konusunda bir kanun maddesi yok.

Define dedektörü almak yasal mı?

DEDEKTÖR KULLANMAK YASAK MI? Dedektör satın almak ya da kullanmak serbesttir. ... Dedektör kullanmak için ruhsat almanıza gerek yok. Ancak izinsiz kazı yapmak yasaktır.

Metal dedektörü kullanmak yasak mı?

Dedektör kullanmak yasak değildir, dedektör arabanızda taşıyabilir, uçakla seyahat edebilir, evinizde bulundurabilir, tren ile yolculuk yapabilirsiniz. Adınıza düzenlenmiş belgeleriniz yanınızda olmak suretiyle.