Avokado Türkiye'de nerede yetişir?

İçindekiler:

  1. Avokado Türkiye'de nerede yetişir?
  2. Avokado dünyada en çok nerede yetişir?
  3. Avokado kaç rakımda yetişir?
  4. Avokado fidanı kaç derece soğuğa dayanır?
  5. Avokado ağacı suyu sever mi?

Avokado Türkiye'de nerede yetişir?

Ülkemizde ise en çok Antalya ve Mersin illerinden üretilmektedir. Bu iki il çok sıcak olduğu için tropikal meyvelerin üretimi için uygundur. Hatta muz ve kivi gibi meyvelerde bu bölgede üretiliyor. Avokado yetiştiriciliğine Türkiye yeni başlamıştır.

Avokado dünyada en çok nerede yetişir?

Dünya üretimi 2008 yılında yaklaşık ton dolaylarında olan avokado Meksika, Dominik Cumhuriyeti, ABD, Şili, Endonezya, Brezilya, Peru, Kolombiya, Venezüella, Guatemala, Güney Afrika Cumhuriyeti, İspanya, Fransa, İsrail'de yaygın olarak yetiştirilmektedir.

Avokado kaç rakımda yetişir?

Doğal olarak yetiştiği yerlerde yerli halkın önemli bir besin kaynağını oluşturmakta ve “fakirin tereyağı” olarak isimlendirilmektedir. Avokado genellikle yayvan, bazen dikine gelişen herdem yeşil 6-20 m yükseklikte bir ağaçtır.

Avokado fidanı kaç derece soğuğa dayanır?

Guatemala kültür çeşidi avokadolar, serin ve tropik iklime ihtiyaç duyarlar. -2 °C soğuklara dayanabilmektedirler. Fuerde kültür çeşidi avokadolar ise -4 °C soğukluklara dayanabilmektedirler. Avokado meyvesi ağaç üzerindeyken sürekli büyüme halindedir ancak hasat edildikten sonra olgunlaşırlar.

Avokado ağacı suyu sever mi?

Avokado, sıcak ve güneşli yerleri sever fakat ilk zamanlarda direkt güneşten hoşlanmaz. Bu yüzden avokadonun evinizin hangi köşesinde daha mutlu olacağına dikkat etmelisiniz. Avokado aynı zamanda suyu da seven bir bitkidir. Sürekli nemli kalmalıdır ama bunu da abartmamak gerekir.