Su uyur düşman uyumaz mı Sü uyur düşman uyumaz mı?

İçindekiler:

  1. Su uyur düşman uyumaz mı Sü uyur düşman uyumaz mı?
  2. Su uyur düşman uyumaz nasıl yazılır?
  3. Güzel bakmak mı Güzele bakmak mı?
  4. Su mu küçüğün sus mu?
  5. Sü uyur düşman uyumaz ne demek?
  6. Sü ne demek TDK?

Su uyur düşman uyumaz mı Sü uyur düşman uyumaz mı?

8. "Su uyur, düşman uyumaz" değil. Doğrusu: "Sü uyur, düşman uyumaz." , eski dilde asker anlamına gelir.

Su uyur düşman uyumaz nasıl yazılır?

Su uyur düşman uyumaz” atasözünde “” asker olduğundan “Sü uyur düşman uyumaz” şekli doğru bir kullanımdır. “Saatler olsun” şeklindeki kullanım yanlıştır. Bu kullanım “Sıhhatler olsun” şeklinde olmalıdır.

Güzel bakmak mı Güzele bakmak mı?

"Güzele bakmak sevaptır" değil, "Güzel bakmak sevaptır" biçimindedir. "Eşek hoşaftan ne anlar" değil, "Eşek hoş laftan ne anlar" biçimindedir. "Kısa kes aydın havası olsun" değil, "Kısa kes aydın abası olsun" biçimindedir.

Su mu küçüğün sus mu?

Bu söz bazı taraflarda “Su veya sus küçüğün, söz büyüğün” şeklindedir. b. Ömer Asım Aksoy (1971): * Su küçüğün, sofra (söz) büyüğün (1831). Su büyüklerden önce küçüklere verilemelidir. Çocuklar, istedikleri kadar su içebilirler.

Sü uyur düşman uyumaz ne demek?

İşte su uyur düşman uyumaz atasözü ile ilgili öğrenilmesi ve bilinmesi gerekenler. Su uyur düşman uyumaz atasözü, düşmanımızın bize karşı her zaman uyanık olduğu ve bu yüzden bizim de uyanık kalmamız gerektiğin anlatan bir atasözüdür.

Sü ne demek TDK?

(I) a. 1. Hidrojenle oksijenden oluşan, sıvı durumunda bulunan, renksiz, kokusuz, tatsız madde, ab: “Kar üstüne dökülü kaynar su gibi işleyici gözlerini mezara dikmiş, bakıyor.” -R. N. Güntekin. 2.