Bakanlar grubu nedir?

İçindekiler:

  1. Bakanlar grubu nedir?
  2. Bakanlar görevleriyle ilgili suçlardan dolayı nerede yargılanır?
  3. Hangisi Bakanlar Kurulu tarafından hazırlanır?
  4. Bakanlar Kurulu tarafından yapılan kanun çıkarılması işlemine ne denir?

Bakanlar grubu nedir?

Bakanlar kurulu veya kabine, demokratik devletlerde hükûmet başkanının ve tüm bakanların bir araya gelerek hükûmetin siyasi anlamda hareket tarzına karar verdikleri ve genel politikalarını belirledikleri kuruldur.

Bakanlar görevleriyle ilgili suçlardan dolayı nerede yargılanır?

Yüce Divan, Türkiye'de Anayasa Mahkemesinin; Cumhurbaşkanını, TBMM Başkanını, Cumhurbaşkanı yardımcılarını, bakanları, yüksek yargı mensuplarını, Genelkurmay Başkanını ve kuvvet komutanlarını görevleriyle ilgili suçlarından ötürü yargılarken kullandığı sıfattır.

Hangisi Bakanlar Kurulu tarafından hazırlanır?

Bakanlar Kurulu tarafından hazırlanarak TBMM'ye sunulursa: Kanun Tasarısı veya Kanun Layihası, – TBMM üyeleri tarafından hazırlanarak TBMM'ye sunulursa: Kanun Teklifi adını taşır. TBMM'ye sunulan kanun tasarısı ve tekliflerinin görüşülme usul ve esasları içtüzükle düzenlenir.

Bakanlar Kurulu tarafından yapılan kanun çıkarılması işlemine ne denir?

Genelde bu anlamıyla sözlüklerde yer alan kararname tanımı daha çok Bakanlar Kurulu tarafından çıkarılan kararnameleri kapsamaktadır. Ancak farklı olarak, tüzük ve yönetmelik gibi ayrı bir düzenleyici işlemi tanımlar ve bu sebeple de çok kere objektif kararname adını alır8 şeklinde de tanımlanabilmiştir.