Polis Akademisi kaldırıldı mı?

İçindekiler:

  1. Polis Akademisi kaldırıldı mı?
  2. Polislikte aile siciline bakılıyor mu?
  3. Polis Akademisi müracaatları ne zaman?
  4. Polislikte nelere bakılıyor?
  5. Sicil kaydı olanlar memur olabilir mi?

Polis Akademisi kaldırıldı mı?

Polis Koleji, Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı olan yatılı ve resmî üniformalı eski okul. tarihinde TBMM'de kabul edilen 6638 sayılı İç Güvenlik Paketi kapsamında kapatılarak öğrenciler MEB'e bağlı diğer okullara nakledilmişlerdir.

Polislikte aile siciline bakılıyor mu?

7315 sayılı Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu kapsamında aileye bakılamaz. Polislik güvenlik soruşturması otel kayıtları detaylı olarak incelenir.

Polis Akademisi müracaatları ne zaman?

Adaylar, 13-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında http://www.pa.edu.tr adresinden e-devlet şifresi ile giriş yaparak başvurularını yapabileceklerdir. Sınavlarda başarılı olarak Polis Meslek Yüksekokullarında eğitim gören ve eğitim sonunda başarılı olan adayların polis memuru olarak atamaları yapılacak.

Polislikte nelere bakılıyor?

Pomem Ön Sağlık Testi Aşamasında incelenen temel noktalar; Boy kilo oranı (beden kitle endeksi), Vücudun herhangi bir yerinde yara, dövme, metal cisim, kesik, dikiş, ameliyat izleri, dişlerin ve saçların durumu, renk körlüğü testine dikkat edilmektedir.

Sicil kaydı olanlar memur olabilir mi?

Devlet Memurları Kanununda "... kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına... ... kaydıyla devlet memuru olarak atanmanız mümkün .