Yan boşluk neden ağrır?

İçindekiler:

  1. Yan boşluk neden ağrır?
  2. Yan ağrısı neyin belirtisi?
  3. Karnın sol alt tarafında hangi organlar var?
  4. Sol karın boşluğu ağrısı hangi doktor bakar?
  5. Sol karın bölgesinde ağrı neden olur?

Yan boşluk neden ağrır?

Böğür ağrısı nedeni ile sırt ve üst karın bölgesinde şiddetli ağrı oluşur. Bu ağrılar şiddetli ve ya sabit şekilde seyreder. Böğür ağrısının pek çok nedeni bulunmaktadır. Buna göre idrar yolu enfeksiyonları, böbrek kanseri, böbrek kistleri patlaması gibi durumlarda böğür yani yan ağrıları oluşur.

Yan ağrısı neyin belirtisi?

Yan Ağrısı (Böğür Ağrısı) Nedir? Yan ağrısı, sırt, üst karında rahatsızlık oluşması ya da ağrı oluşması ile ifade edilir. Ağrı sabit ya da şiddetli seviyedeyse böbrek ya da idrar yolu enfeksiyonları, böbrek kanseri, böbrek kistlerinin patlaması gibi ciddi rahatsızlıklardan meydana gelir.

Karnın sol alt tarafında hangi organlar var?

Karnın sol alt tarafındaki organların çoğu, üst tarafındaki organların devamı olsa da,tamamen farklı organlar da bulunmaktadır. Burada sol böbreğin alt kenarı, sol idrar yolu, kalın bağırsağın bir kısmı, zigmoid kolon, idrar torbasının bir kısmı, kadınlarda büyük kan damarları, sinirler, sol tüp ve yumurtalık bulunur.

Sol karın boşluğu ağrısı hangi doktor bakar?

Karın ağrısı şikayetinden ötürü mutlaka bir dahiliye uzmanına başvurulmalıdır.

Sol karın bölgesinde ağrı neden olur?

Karnın sol üst kısmında oluşan ağrılar; pankreas, dalak ve karın şah damarında oluşan hastalıklardan dolayı meydana çıkmaktadır. Göbek kısmının üst bölümündeki ağrı oluşumunda ise; yemek borusunda, mide ve on iki parmak bağırsağı ile ilgili, ülser, gastrit, reflü gibi hastalıkları akla getirebilmektedir.