Rahim kisti ne iyi gelir?

İçindekiler:

  1. Rahim kisti ne iyi gelir?
  2. Vajinada kist tehlikeli mi?
  3. Yumurtalık kisti için ne yapmalıyım?
  4. Kistler kaç gün adet gecikmesi yapar?

Rahim kisti ne iyi gelir?

– Ağrı hissettiğiniz bölgeye günde 2-3 kez buz torbası ile soğuk kompres uygulayın. – Magnezyum içeriği yüksek gıdalar tüketin. Magnezyumu yeterli aldığınızda kist ağrısını ortadan kaldırabilirsiniz. – Papatya çayı ve ahududu çayı rahatlatıcı, sakinleştirişi ve üreme organlarına iyi gelen içeceklerdir.

Vajinada kist tehlikeli mi?

Rahim kistlerinin büyük çoğunluğunun işlevsel olduğu ve zamanla tedavi olmaksızın ortadan kalktığı söylenir. Bununla birlikte, bazı kistler yırtılabilir, bükülebilir, büyük ölçüde büyüyebilir ve ağrı veya komplikasyonlara neden olabilir.

Yumurtalık kisti için ne yapmalıyım?

Yumurtalık kistinin büyümesi halinde ameliyat yapılabilir. Kistin büyümesi ciddi problemlere neden olacağından, ameliyat en kesin çözüm olur. Eğer kist, büyük ise ve kötü huylu olma durumu söz konusu ise Laporatomi tedavisi uygulanır. Bunun yanında küçük olup iyi huylu olan kistlerde vardır.

Kistler kaç gün adet gecikmesi yapar?

Rahimde kist şeklinde bir hastalık olmaz, kistler yumurtalıkta olabilir; rahimde miyom olur ancak miyomlar adet gecikmesine neden olmaz. Yumurtalık kistleri bazen 3-5 gün gibi kısa süreli adet gecikmesine sebep olurken bazen bir kaç hafta hatta ay kadar adet gecikmesine sebep olabilirler.