Kuranda Abdullah ne demek?

İçindekiler:

  1. Kuranda Abdullah ne demek?
  2. Abdullah ismi Türkiye'de kaç kişide var?
  3. Avdılla ne demek?
  4. Abdul ne demek Arapçada?
  5. Abdullah Kürt ismi mi?
  6. Zayn kuranda geçiyor mu?
  7. Abdullah Türkçe mi?
  8. Abdullah kız ismi olur mu?
  9. Abdi ne demek TDK?
  10. Zayn anlami ne demek?
  11. Zeyna ismi ne anlama gelir?
  12. Zeyd ismi ne anlama gelir?

Kuranda Abdullah ne demek?

Abdullah ismi anlamı Allah'ın sevdiği kul olarak bilinmektedir. Erkek bebek ismi olarak Abdullah adı kullanılabilir. Abdullah ne demek? ... İşte isim analizi...

Abdullah ismi Türkiye'de kaç kişide var?

Abdullah İsminin Anlamı Nedir? Türkiye'de Aralık 2018 itibariyle tam olarak 278.122 tane Abdullah ismini kullanan insan bulunuyor. Tüm isimler içinde 50 sırada. Yani Türkiye'de her 342 kişiden biri Abdullah.

Avdılla ne demek?

Abdullah ismi Allah'ın kulu ya da tanrının kulu şeklinde ifade edilmektedir. Arapçada özellikle sözcük anlamı üzerinden bu şekilde tabir edilir ve yaygın olarak kullanılır. O yüzden İslami açıdan önemi ile beraber Türkçe içerisinde en fazla kullanılan erkek çocuk isimleri arasındadır.

Abdul ne demek Arapçada?

Abdul ismi; kul, köle anlamına gelmektedir. ... Bu içerikte Abdul isminin anlamı ve isim özelliklerini tek içerikte bulabilirsiniz.

Abdullah Kürt ismi mi?

Abdullah ismi Arapça kökenli bir addır.

Zayn kuranda geçiyor mu?

Yeni doğacak bebeklerine Zeyn adını vermek isteyenler ismin Kuranda geçip geçmediğini de merak etmektedir. ... Zeyn ismi Arapça kökenli bir kelimedir fakat Kuran'ı kerimde geçmemektedir. Yeni doğan bebeğine Zeyn ismini vermek isteyenler için se bu ismin kullanılmasının dinen bir sakıncası yoktur.

Abdullah Türkçe mi?

Abdullah Arapça kökenli bir isimdir. Arapça عبد الله, Arapça Abd ve Allah kelimelerinden oluşmaktadır.

Abdullah kız ismi olur mu?

İşte bu konuda cevaplar. Abdullah ismi Arapça kökenli bir addır. Çok eski dönemlerden günümüze kadar ulaşmış ve Türkçeye yerleşmiş isimler arasında yer alıyor. Genel olarak erkek çocukları için verilen bir isimdir.

Abdi ne demek TDK?

Abdi isminin anlamı; kulluk ve itaat eden demektir.

Zayn anlami ne demek?

Zayin (ז) (veya Zain, Zayn) İbranicenin de içinde bulunduğu birçok Semitik alfabenin yedinci harfidir. ... Zayin'in kelime anlamı İbranice'de kılıç olmasına rağmen modern zamanın argo deyişlerinde penis olarak kullanılır.

Zeyna ismi ne anlama gelir?

Zeyna ismi hem güçlü hem de süslü anlamına sahip olan bir isimdir.

Zeyd ismi ne anlama gelir?

Zeyd ismi ülkemizde erkekler arasında sıklıkla kullanılan en güzel isimlerden bir tanesidir. ... Zeyd ismi çevremizdeki insanlar arasında artma çoğalma büyüyen ve ilerleyen anlamlarına gelmektedir. Genellikle Müslüman olan kişiler çocuklarına bu ismi vermeyi tercih ederler.