Namaz kılmak farz mı sünnet mi?

İçindekiler:

  1. Namaz kılmak farz mı sünnet mi?
  2. Hangi mezhebe göre cemaatle namaz kılmak farzdır?
  3. Namaz kılmayanın hali ne olur?
  4. Hangi namazda cemaat ile kılma şartı aranmaz?
  5. İmama uymanın hükmü nedir?
  6. Iki kisi cemaat yapabilir mi?

Namaz kılmak farz mı sünnet mi?

Müslümanlara günün belirli zamanlarında 5 vakit olmak üzere namaz kılmak farzdır. Bu namazlar; sabah namazı, öğle namazı, ikindi namazı, akşam namazı ve yatsı namazıdır. Her namaz da kendi içinde farz ve sünnetlerden oluşmaktadır.

Hangi mezhebe göre cemaatle namaz kılmak farzdır?

Cemaatle namaz kılmanın önemini belirten bu ve benzeri hadislerden ve ilgili âyetlerden hareketle Hanbelîler namazın cemaatle kılınmasının, erkekler için farz-ı ayın, Şâfiîler ise farz-ı kifâye olduğunu söylemişlerdir.

Namaz kılmayanın hali ne olur?

'' Kim namaz kılmaz ve namazı hafife alırsa ALLAH o kişiyi 6 sı dünyada, 3 ü ölürken 3 ü kabirde 3 üde kabirden çıkarken 15 şeyle cezalandırır. " 6-Namazdan alıkoyan rızka(işe)ALLAH c.c.bereket vermesin diyerek Peygamber efendimiz sallalahu aleyhi vesselem beddua etmiştir ki onun duası mutlak kabul olur…..

Hangi namazda cemaat ile kılma şartı aranmaz?

2. cemaat: cuma namazı ancak cemaatle kılınan bir namaz olup münferiden, yani tek başına kılınamaz.

İmama uymanın hükmü nedir?

Bir vâcibin terki söz konusu olmadığı sürece farz ve vâcip olan fiillerde imama uymak vâciptir. Ancak bu esnada bir vâcip terkedilecekse iktidâyı biraz geciktirerek vâcibi de yerine getirmek gerekir.

Iki kisi cemaat yapabilir mi?

Cuma namazının kılınabilmesi için, İmam Ebû Hanîfe ve İmam Muhammed'e göre, imamın dışında en az üç, Ebû Yusuf'a göre ise, iki kişinin bulunması gerekir (İbnü'l-Hümâm, Feth, II, 58). Şâfiî ve Hanbelî mezheplerine göre, en az kırk kişi bulunmalıdır (Nevevî, el-Mecmû', IV, 487; İbn Kudâme, el-Muğnî, III, 202-203).