Dakota Cekirdegi nedir?

İçindekiler:

  1. Dakota Cekirdegi nedir?
  2. Siyah çekirdek neye iyi gelir?
  3. Çekirdeğin zararları nelerdir?
  4. Dakota çekirdek ithal mı?
  5. Çekirdek neye iyidir?
  6. Hangi çekirdek faydalı?
  7. Günde ne kadar çekirdek yemeli?
  8. Dakota çekirdeği kimin?
  9. Tadım Siyah ay çekirdeği nerede üretiliyor?

Dakota Cekirdegi nedir?

Dakota Çekirdek, Marmara bölgesinde yetişen ay çiçeklerinden elde edilir. En sık tükettiğimiz yemişlerden olan çekirdeğin siyah kabuklusu ve biraz daha tuzlusudur.

Siyah çekirdek neye iyi gelir?

İçerdiği E, B1, B5 ve folik asit sayesinde vücudun enerjisini yüksek tutar. - Büyük siyah çekirdek kötü kolesterolü düşürme etkisine sahiptir. Özellikle 1 avuç çekirdek yemek kalp ve damar sağlığına iyi gelmektedir. - Çekirdek tüketmenin ruhsal yönden olumlu etkiler yarattığı belirtilmiştir.

Çekirdeğin zararları nelerdir?

İhtiyaçtan fazla çekirdek tüketimi, vücutta aşırı sodyum birikimi ve obezite gibi yan etkiler göstermektedir. Alerjen besin grupları içerisinde yer alan çekirdek, hassas bünyeli kişilerde göz yaşarması, ciltte kaşıntı, egzama ve hapşırık gibi alerjik problemlere neden olmaktadır.

Dakota çekirdek ithal mı?

Genel olarak Çin'den ithal edilen ürünler yerli çekirdek fiyat olarak pahalı olmasına karşın pek çok kişi tarafından da tercih edilmektedir. Tadı ve yansıttığı nostalji sebebi ile Çin çekirdeği ya da Dakota çekirdeği olarak bilinen çekirdek türü bu gün piyasa'da en çok tercih edilen ürünler arasında yer almaktadır.

Çekirdek neye iyidir?

Beyin fonksiyonlarını güçlendirir. Kan basıncını düzenler ve dolaşım sistemine destek olur. Zengin oranda magnezyum içeriği sayesinde özellikle bağışıklık sistemini kuvvetlendirir ve bu sayede kişilerin çeşitli hastalıklara karşı direnç kazanmalarına olanak verir. Sinir sistemini düzenler.

Hangi çekirdek faydalı?

Önemli ölçüde antioksidan ve karotenoidler içeren ay çekirdeği bağışıklık sistemine önemli katkılar sunuyor. Bunun yanı sıra ay çekirdeğinin içerisinde sodyum, magnezyum, çinko, bakır ve fosfor bulunuyor. Cildi gençleştiren ay çekirdeği güçlü bir antioksidandır. Ay çekirdeği yüksek miktarda E vitamini içerir.

Günde ne kadar çekirdek yemeli?

Kavrulmuş ve tuzlanmış çekirdek tüketmek kalp, hipertansiyon gibi rahatsızlıkları tetiklemekle birlikte yağ miktarının artması ile de kilo artışına sebep oluyor. Ara öğün olarak günlük en fazla 1 avuç çiğ ayçekirdeği tüketebilirsiniz.

Dakota çekirdeği kimin?

Türkiye genelinde Marmara bölgesinde yetişen dakota çekirdeği ay çiçeklerinden elde edilmektedir. Günümüzde çok sık tüketilen dakota çekirdeği ay çekirdeğinin siyah kabuklusu ve daha tuzlu halidir. Kilo vermeye de yardımcı olan dakota çekirdeği cildi güzelleştirmesi ile bilinmektedir.

Tadım Siyah ay çekirdeği nerede üretiliyor?

Siz ürün temininizi nereden sağlıyorsunuz? Türkiye'de çerezlik ay çekirdeği yoğun olarak Denizli, Kayseri, Konya ve Doğu Anadolu Bölgesi'nde üretiliyor.