Fazla tükürük nasıl önlenir?

İçindekiler:

  1. Fazla tükürük nasıl önlenir?
  2. Hamilelikte ağızda tükürük birikmesi nasıl önlenir?
  3. Hamilelikte tükürük artışı ne zaman başlar?
  4. Ağız salyası için hangi doktora gidilir?
  5. Bebekler de ağızdan salya akması nasıl geçer?
  6. Hamilelikte ağız akıntısı neden olur?
  7. Tükürük bezlerine hangi bölüm bakıyor?

Fazla tükürük nasıl önlenir?

Altta yatan nedene ilişkin tedavilerin yanı sıra tükürük üretimini azaltmak için destekleyici olarak antikolinerjik ilaç, beta blokerlar, botox ya da akupunktur tedavisi uygulanabilir. Ayrıca sık diş fırçalama, gargara yapma ve bol su tüketimi de sorunun azalmasına yardımcı olacaktır.

Hamilelikte ağızda tükürük birikmesi nasıl önlenir?

Tükürük salgısının artmasının nedenlerinden birisi de gebelikte çok sık görülen mide yanmasıdır. Gebelik sırasında mide içeriğinin yemek borusuna kaçması nadir değildir....Önlemler
  1. Gün içinde sık aralıklarla dişleri fırçalamak ve ağzı çalkalamak.
  2. Sık aralıklarla az miktarlarda yemek.
  3. Yeterli miktarda sıvı almaktır.

Hamilelikte tükürük artışı ne zaman başlar?

Gebelikte görülen tükürük artışı sıklıkla bulantı ve kusmalar gibi 6. hafta civarında başlayıp 14-16. haftalar civarında azalarak kaybolur. Tükürük salgısını azaltmak için herhangi bir ilaç kullanılmaz ancak bulantı ve kusmalar ile mücadele etmede kullanılan öneriler burada da işe yarayabilir.

Ağız salyası için hangi doktora gidilir?

Bu konuda öncelikle Kulak Burun Boğaz uzmanına başvurmanız gerekir. Yapılan gerekli tetkikler ve tahliller sonrasında eğer yukarıda belirttiğimiz gibi parazit gibi sorunlardan dolayı salya gelmesi yaşanıyorsa Dahiliye veya farklı bir bölüme de sevk edilebilir.

Bebekler de ağızdan salya akması nasıl geçer?

Oral motor terapisinde, çiğneme hareketini geliştirme çalışmaları, dudak ve dil egzersizleri, yutma fonksiyonu kuvvetlendirmek amacıyla sık yutma çalışmaları yapılır. Tatlı içeceklerin salya akımını arttırdığı düşünülmektedir dolayısıyla bu tür tatlıların azaltılması da sürece yardımcı olabilir.

Hamilelikte ağız akıntısı neden olur?

Ekşime ile bağlantılı olarak mide asidinin yemek borusunu uyarması sonucu ağızdan salya akma sorunu ortaya çıkar. Ağız ve diş sorunları salya akmasının nedenleri arasında yer alır. Gebelikte mide bulantısı ve asit içeren besinlere yoğunluk verilmesi yoğun bir salya artışına neden olabilir.

Tükürük bezlerine hangi bölüm bakıyor?

Kulak Burun Boğaz (KBB) bölüm hastalıkları