Saraç ne anlama gelmektedir?

İçindekiler:

  1. Saraç ne anlama gelmektedir?
  2. Saraç çırağı ne demek?
  3. Saraçlık ne demek TDK?
  4. Dülgerliği ne demek?
  5. Eski dilde dülger ne demek?
  6. Dülger kime denir?
  7. Dülger ne demek Osmanlıca?
  8. Vezneci ne anlama gelir?
  9. Sigirtmaci ne demek?
  10. Paket taşı ne demek TDK?
  11. Banka veznesi ne demek?
  12. Banka veznesi nedir?
  13. Şimşir ne demektir?

Saraç ne anlama gelmektedir?

1. At takımları, eyer ve koşum yapan veya satan kimse: Ocağın en büyük zâbiti, top arabacıları başı olup on altıncı asırda Istabl-ı Âmire'nin saraç veya küçük mîrâhur kethüdâlarından tâyin olunurlardı (İsmâil H. ... Meşin ve sahtiyandan yapılan eşyâ ve at takımlarını sırma ve ipekli işlemelerle süsleyen zanaatkâr.

Saraç çırağı ne demek?

Saraç çırağı ne demek? Saraç ne iş yapar? Araba çeken hayvanların kayış ve koşum takımlarıyla, binek hayvanlarının sırtına konulan ve oturmaya yarayan eyerleri yapan, satan, işleyen ya da süsleyen kimse. Meşin üzerine sırma, iplik işleyen zanaatçı.

Saraçlık ne demek TDK?

Serc eyer anlamına gelirken, saraç da eyer yapıp satan kimse demektir. Saraçlar eyer dışında koşum ve gem de yapar. Türk - İslam devletlerinde atlar hem sosyal yaşamda hem de savaşlarda kullanılırdı. Bu nedenle Büyük Selçuklu Devletinde ve Osmanlı İmparatorluğunda saraçlık, en önemli zanaatlardan biriydi.

Dülgerliği ne demek?

Dülgerlik, ahşap bina inşaatı konusunda uzmanlaşan meslek kolu. Geleneksel Türk ahşap ev yapımında ustaydılar. Dülgerlik mesleğine betonarme yapının yaygınlaşmasıyla ilgi azalmıştır. Günümüzde bir elin parmakları kadar kalan "dülger" ustalar ile bu meslek devam etmektedir.

Eski dilde dülger ne demek?

i. (< Fars. durger < durūger) [Kelime Türkçe'den Balkan dillerine de geçmiştir) Yapıların kapı, pencere dışındaki kaba tahta ve ağaç işlerini yapan usta.

Dülger kime denir?

Dülger, yapıların kaba ahşap işlerini yapan kimsedir. Bu zanaata dülgerlik denilmektedir.

Dülger ne demek Osmanlıca?

Osmanlıda dülger ne demek? Dülgerlik, ahşap bina inşaatı konusunda uzmanlaşan meslek kolu. Geleneksel Türk ahşap ev yapımında ustaydılar. ... Günümüzde bir elin parmakları kadar kalan "dülger" ustalar ile bu meslek devam etmektedir.

Vezneci ne anlama gelir?

Banka, büro vb. kuruluşlarda para alıp veren görevli, veznedar. Terazi yapan veya satan kimse.

Sigirtmaci ne demek?

SIĞIRTMAÇ i. (< sığır+maç, “t” türemesiyle sığır+t+maç) Sığır çobanı: Sığırtmaçın biri hayvanlarını otlatırken bir kurt gelip öküzün birini paralar yer (Fâik Reşat).

Paket taşı ne demek TDK?

Paket taşı ne demek TDK? paket taşı a. Dört köşe yontulmuş kaldırım taşı.

Banka veznesi ne demek?

Banka, büro vb. kuruluşlarda para alınıp verilen yer.

Banka veznesi nedir?

Veznedar; banka ya da büro gibi yerlerde para giriş çıkışını sağlayan kişiye denir. Yapılan nakit işlemlerini tamamen yasalara uygun bir biçimde tamamlamak durumunda olan veznedar, kamu kurumlarında kasa üzerinden ödeme yapabilir ya da ödeme alabilir.

Şimşir ne demektir?

Şimşir, şimşirgiller (Buxaceae) familyasının Buxus cinsinden çalılara verilen ad. Genel olarak çalı nadiren ağaççık formunda herdemyeşil bitkilerdir. Sürgünleri dört köşelidir.