Boyun fıtığı olanlar hangi yastık kullanmalı?

İçindekiler:

  1. Boyun fıtığı olanlar hangi yastık kullanmalı?
  2. Boyun fıtığı yastığı işe yarıyor mu?
  3. Boyun fıtığı olanlar hangi pozisyonda yatmalı?
  4. Boyun fıtığı olan insan ne yapmalı?
  5. Ortopedik yastık nasıl kullanılmalı?
  6. Ortopedik yastık işe yarıyor mu?
  7. Boyun fıtığı olan bir insan nasıl uyumalı?
  8. Boyun fıtığı ağrısına ne yapılır?
  9. Boyun fıtığı olanlar nelere dikkat etmeli?

Boyun fıtığı olanlar hangi yastık kullanmalı?

Doğru yatış pozisyonuna göre seçeceğiniz doğru yastıkla boyun ağrısından kaçınabilirsiniz. Boyun ağrısı olanlara mümkünse sırt üstü veya yan yatmaları tavsiye edilir. Sırt üstü uyuyanlar için orta sertlikte bir yastık boyun ve omuz bölgesini desteklemek için en iyi tercihlerden biridir.

Boyun fıtığı yastığı işe yarıyor mu?

Uyku esnasındaki duruş bozukluklarınızı düzelten boyun fıtığı yastıkları sayesinde yalnızca boyun fıtığı şikayetlerinizi azaltmaz; aynı zamanda duruş bozukluğu nedeniyle ortaya çıkan servikal vertebra ve lomber disk fıtığı gibi sorunların oluşum riskini de azaltabilirsiniz.

Boyun fıtığı olanlar hangi pozisyonda yatmalı?

Boyun Fıtığı İçin İdeal Uyku Pozisyonu. Boyun için en ideal yatış pozisyonu yan yatış ve sırtüstü yatıştır. Sırtüstü yatıyorsanız kullandığınız yastığın, boynunuzun doğal eğriliğini destekleyen kavisli kısma ve başınızı destekleyen daha düz kısma sahip olması idealdir.

Boyun fıtığı olan insan ne yapmalı?

Boyun fıtığı tedavisi eğer hastalık hafif şiddette ise istirahat, stresten uzak bir yaşam, ağrı kesici ilaçlar ve fizik tedavi ile yapılır. Ancak boyun ve kol ağrıları ilaç ve fizik tedaviye rağmen geçmiyorsa, hastaların kollarında uyuşukluk, kuvvet azlığı varsa hasta ameliyatla tedavi edilmesi gerekebilir.

Ortopedik yastık nasıl kullanılmalı?

Özellikle yatan kişi, bu tür anatomik yastıklarda yüksek olan kısmı kullanmalı, ve boyun kısmını yüksek yere oturtmalıdır. Yüksek bölüme yattığı zaman ortopedik yastıklar ısıya duyarlı yastıklar olduğu için ısıyla ve ağırlıkla beraber yavaş yavaş inerek boyundaki bütün boşlukları dolduruyor.

Ortopedik yastık işe yarıyor mu?

Genellikle yanlış yastık kullanımında yastığın sıkışması ve ideal özelliklere sahip olmaması, ağrı oluşmasına ve rahatsız eden bir basınçla uykunuzun bölünmesine neden olur. Fakat bu ortopedik yastıklar boyun yapınızı destekler ve kan akışını rahatlatarak rahatsız edici basıncı ortadan kaldırır.

Boyun fıtığı olan bir insan nasıl uyumalı?

Boyun Fıtığı İçin İdeal Uyku Pozisyonu. Boyun için en ideal yatış pozisyonu yan yatış ve sırtüstü yatıştır. Sırtüstü yatıyorsanız kullandığınız yastığın, boynunuzun doğal eğriliğini destekleyen kavisli kısma ve başınızı destekleyen daha düz kısma sahip olması idealdir.

Boyun fıtığı ağrısına ne yapılır?

Boyun fıtığı ağrısı için alanında uzman bir doktora görünmek ve melatonin takviyesi istemek faydalı olabilir. Melatonin, ağrıların oluşmasından ötürü ortaya çıkan uykusuzluğun önüne geçecektir. Bununla beraber magnezyum da almak, ağrıların önlenmesine yardımcı olacaktır.

Boyun fıtığı olanlar nelere dikkat etmeli?

Masa başında şunlara dikkat etmeleri gerekir. Başınızı öne eğik bir şekilde uzun süre tutmaktan kaçınınız. Kitabın göz seviyesine getirecek kitap tutucuları size yardımcı olabilir. Sandalyede dik oturun kollarınızı kolçaklara dayayın. Okuma sırasında molalar verin.