Yarı zamanlı çalışma süresi ne kadar?

İçindekiler:

  1. Yarı zamanlı çalışma süresi ne kadar?
  2. Kısmi çalışma Ne zamana kadar?
  3. Kısmi çalışma süresi en fazla kaç gün?
  4. Kısmi süreli çalışma en fazla kaç gün?
  5. Kısmi zamanlı çalışma uzatıldı mı?
  6. Kısa çalışma ödeneği ne kadar uzatıldı?
  7. Kısa çalışma ödeneği bittikten sonra ne olacak?
  8. Kçö ne zamana kadar Uzatildi?
  9. Kısa çalışma ödeneği bitti mi?
  10. Kısa çalışma ödeneği bittikten sonra işsizlik maaşı alınır mı?
  11. 2021 Kısa çalışma ödeneği ne zamana kadar uzatıldı?
  12. Kısa çalışma ödeneği alan biri ücretsiz izne çıkarabilir mi?
  13. Kısa çalışma ödeneğinde SGK primini kim öder?
  14. Sigorta primi eksik yatan işçi ne yapmalı?
  15. Ücretsiz izinde sigorta primi ödenir mi?
  16. Kaç gün ücretsiz izin verilebilir?
  17. Ücretsiz izin kaç gün çıkılır?
  18. Ücretsiz izin süresi ne kadar Uzatildi?
  19. 2021 ücretsiz izin ne kadar?
  20. Ücretsiz izin ödeneği nasıl sorgulanır?

Yarı zamanlı çalışma süresi ne kadar?

Yarım Çalışma Süresi Birinci doğumda 60 gün, İkinci doğumda 120 gün, Sonraki doğumlarda ise 180 gündür. Çoğul doğumlarda bu sürelere 30 gün eklenmektedir.

Kısmi çalışma Ne zamana kadar?

Bir çalışmanın kısmi süreli çalışma olarak kabul edilebilmesi için, haftalık çalışma süresinin en fazla normal haftalık çalışma süresinin 2/3'ü (30 saat) olması gerekir. İşçi, haftalık çalışma süresi 30 saati aşmamak kaydıyla haftanın 6 günü çalıştırılabilir.

Kısmi çalışma süresi en fazla kaç gün?

3.

Kısmi süreli çalışma en fazla kaç gün?

Bir çalışmanın kısmi süreli çalışma olarak kabul edilebilmesi için, haftalık çalışma süresinin en fazla normal haftalık çalışma süresinin 2/3'ü (30 saat) olması esastır. İşçi, haftalık çalışma süresi 30 saati aşmamak kaydıyla haftanın 6 günü çalıştırılabilir.

Kısmi zamanlı çalışma uzatıldı mı?

Buna göre Cumhurbaşkanı, kısa çalışma ödeneği uygulamasının süresini 30 Haziran 2021'e kadar uzatma yetkisine sahip olacak.

Kısa çalışma ödeneği ne kadar uzatıldı?

Yeni yapılan düzenleme ile de kısa çalışma ödeneği 1 Nisan tarihinden geçerli olmak üzere 30 Haziran'a kadar yeniden uzatıldı. Bu kapsamda da 31 Ocak 2021 tarihine kadar kısa çalışma ödeneğine başvurmuş olan işyerleri, haziran sonuna kadar kısa çalışma ödeneği almaya devam edecek.

Kısa çalışma ödeneği bittikten sonra ne olacak?

Kısa Çalışma Ödeneği, Nisan ayında vatandaşların hesabına son kez yatacak. Kısa çalışma ödeneğinin sonra ermesinin ardından çalışanlar ya normal çalışmaya geçecek ya da ücretsiz izne çıkarılacak.

Kçö ne zamana kadar Uzatildi?

Kısa Çalışma Ödeneği (KÇÖ) bu ödenekten faydalanmakta olan binlerce vatandaşın gündemindeki yerini alıyor. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, nakdi ücret desteği ve işten çıkarma yasağı 2 ay süreyle uzatıldığını açıkladı.

Kısa çalışma ödeneği bitti mi?

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ BİTTİ Mİ, SÜRESİ UZADI MI? Kısa çalışma ödeneği 31 Mart 2021 tarihinde sona erdi.

Kısa çalışma ödeneği bittikten sonra işsizlik maaşı alınır mı?

Kısa çalışma ödeneği almış olan çalışanların işsizlik ödeneği konusunda hiçbir kaybı olmayacak. Ücretsiz izne çıkartılanlara işsizlik fonundan yapılan nakdi ücret desteği ödemeleri geçici madde ile yapıldığı için, bu ödemelerin işsizlik ödeneğinden mahsup edilmesi söz konusu değil.

2021 Kısa çalışma ödeneği ne zamana kadar uzatıldı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daha önce açıkladığı kısa çalışma ödeneğinin 30 Haziran'a kadar uzatılmasını öngören karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kısa çalışma ödeneği alan biri ücretsiz izne çıkarabilir mi?

Sosyal Güvenlik Uzmanı Tezel: Kısa Çalışma Ödeneği'nin 10 aylık süresi doldu, bundan sonrası ücretsiz izin olacak. Cumhurbaşkanı Kararı ile işten çıkarma yasağı, 17 Mart'tan itibaren 2 ay daha uzatıldı.

Kısa çalışma ödeneğinde SGK primini kim öder?

Haftalık çalışma süresi 45 saat olarak kabul edilen bir işyerinde üçte bir olarak kısa çalışma uygulanıyorsa 30 gün olan bir ayda işçinin maaşının 10 gününü şirket kalan 20 gününü ise İŞKUR ödüyor. İşveren sadece ödediği 10 günlük maaş kadar sigorta primini yatırıyor.

Sigorta primi eksik yatan işçi ne yapmalı?

SGK primleri hiç yatmayan ya da eksik yatan işçiler derhal bu durumu alo 170 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bilgi Hattını arayıp bildirmelidir. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Kurumu bu bildirimden sonra hemen denetime başlarlar, denetim memurları işçinin iş yerine gidip soruşturma yaparlar.

Ücretsiz izinde sigorta primi ödenir mi?

Ücretsiz İzne Çıkan İşçinin Sigortası Ödenir mi? Ücretsiz izne çıkan işçi 10 güne kadar sağlık hizmetlerinden yararlanmaya devam eder. Ayrıca ücretsiz izinli gün için işveren SGK primi ödemeyecektir. Bu durumda işveren ücretsiz izin günlerinde işçi için Sosyal Güvenlik Kurumu'na eksik gün bildirimi yapar.

Kaç gün ücretsiz izin verilebilir?

4857 sayılı İş Kanunu'na eklenen geçici 10. madde ile işverene 17 Nisan 2020 tarihinden itibaren üç ay süreyle ücretsiz izin kullandırma hakkı verilmişti.

Ücretsiz izin kaç gün çıkılır?

İşten çıkarma yasağı süresince işveren işçiyi ücretsiz izne çıkartabilir. Bunun için işçinin onayını alması gerekmez. Ancak, işçinin ayda 30 gün üzerinden kısa çalışma ödeneği hakkı var iken ücretsiz izne çıkartılması, işçi açısından fesih hakkı doğurur.

Ücretsiz izin süresi ne kadar Uzatildi?

İstihdamı koruma tedbirleri çerçevesinde işten çıkarma yasağı ve ücretsiz izin uygulamasının süresi 17 Mart'tan itibaren iki ay daha uzatıldı.

2021 ücretsiz izin ne kadar?

4447'de son değişiklik 7316 sayılı kanun ile yapıldı. Bu değişiklik ile kamuoyunda ücretsiz izin ödeneği olarak bilinen nakdi ücret desteğinin Nisan 2021 ve sonrası için 50 TL'ye çıkarılması kararlaştırıldı.

Ücretsiz izin ödeneği nasıl sorgulanır?

Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Selçuk, "İşverenlerimiz, ücretsiz izne ayrılan işçilerimize ilişkin bildirimlerini, SGK'nın https://uyg.sgk.gov.tr/IsverenSistemi adresi üzerinden Covid-19 Ücretsiz İzin Ekranı'nı seçerek yapabilirler." dedi.