Lisans mezunu askerde ne olur?

İçindekiler:

  1. Lisans mezunu askerde ne olur?
  2. Üniversite mezunu askerlik kaç ay 2021?
  3. Lisans mezunu kaç ay askerlik yapacak?
  4. Üniversite mezunu asteğmen nasıl olunur?
  5. Lisans mezunları subay olabilir mi?
  6. Yedek subay olmak için ne yapmak gerekir?

Lisans mezunu askerde ne olur?

Üniversitelerin en az lisans bölümünden (lisans, yüksek lisans, doktora mezunları) subay olarak askerde kalabiliyor. Askerde yedek subay oldunuz ve askerde kalmak istiyorsanız ayrıca lisans mezunu iseniz bu arzunuz gerçek olabilir. ... Eğer lisans mezunuysanız subay olarak yine kalıcı asker olabilirsiniz.

Üniversite mezunu askerlik kaç ay 2021?

2021'de askerlik uzuyor mu Askerlik görevi son görüşmelerle birlikte düşürülmüştü. Yeni sistemle birlikte öğrenim durumu fark etmeksizin askerlik hizmet süresi er ve erbaşlar için 6 ay olarak planlanmıştı.

Lisans mezunu kaç ay askerlik yapacak?

Bir önceki sistemde 12 ay olan zorunlu askerlik; lisans, yüksek lisans ya da doktora mezunu kişiler için 6 ay olarak yer almaktaydı. Yeni sistemde ise eğitim durumu fark etmeksizin tüm er ve erbaşlar için zorunlu hizmet süresi 6 aya indirildi.

Üniversite mezunu asteğmen nasıl olunur?

Asteğmen olmak isteyen biri en az 4 yıllık lisans eğitimini tamamlamış olmalıdır. 4 yıllık lisans eğitiminin yanı sıra 3 ve daha üzeri bir puana sahip olmak gerekmektedir. 4 yıllık bir fakülteden 3 ve üzeri bir puan ile mezun olmuş bir birey, asteğmenlik için başvuru yapabilmektedir.

Lisans mezunları subay olabilir mi?

TBMM tarafından 2012 yılında kabul edilen kanun çerçevesinde 4 yıllık lisans ve yüksekokul mezunları subay ve astsubay olabiliyor. Lisans mezunu olan kadın ya da erkekler için 27 yaşından büyük olmamak şartı aranıyor. Lisansüstü eğitim mezunları için ise 32 yaşından büyük olmamak kaydıyla başvuru alınabiliyor.

Yedek subay olmak için ne yapmak gerekir?

Üniversite sınavından sonra kilo ve boy ölçüsü şartlarını yerine getiren, düzenlenecek olan fiziki yeterlilik sınavında başarı sağlayan, ardından sözlü sınava girme hakkı kazanan kişiler yedek subay olabilirler.