Mersis No nedir ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Mersis No nedir ne işe yarar?
  2. Mersis No nereden öğrenirim?
  3. Şirket Mersis no nasıl öğrenilir?
  4. Mersisin açılımı nedir?
  5. Mersis No önemli mi?
  6. Mersis Nedir hukuk?

Mersis No nedir ne işe yarar?

Merkezi Sicil Kayıt Sistemi numarası, şirketlerin yaptığı işlemleri dijital bir havuzda toplar ve gerektiğinde o havuzdan alınıp denetlenmesini sağlar. MERSİS numarası almak, işletmeler için zorunludur. ... MERSİS numarası sayesinde tüzel kişiliklere ve ticari faaliyet gösteren işletmelere belirli bir numara atanır.

Mersis No nereden öğrenirim?

MERSİS numarası almak için http://mersis.gumrukticaret.gov.tr adresine giriniz. Mersis menüsünden Şirket Sorgulama'ya giriniz.

Şirket Mersis no nasıl öğrenilir?

Şirketinizin MERSİS numarasını bilmiyorsanız, öncelikle mersis.gumrukticaret.gov.tr'ye kayıt olmanız gerekmektedir. Kayıt işlemini tamamlayıp, sisteme giriş yaptıktan sonra sağ bölümde bulunan "şirket sorgulama" bağlantısına tıklayın. Açılan sayfada "Firma Arama" bağlantısına tıklayın.

Mersisin açılımı nedir?

MERKEZİ SİCİL KAYIT SİSTEMİ (MERSİS) 28.07.2006 tarihli Bilgi Toplumu Stratejisi ve Eylem Planında yer alan; Merkezi Tüzel Kişilik Bilgi Sistemi ve Çevrimiçi Şirket İşlemleri Projeleri 08.10.2010 tarihinde birleştirilerek Merkezi Sicil Kayıt Sistemi (MERSİS) adını almıştır.

Mersis No önemli mi?

Özellikle günümüzde firmalaşmanın popülerliği yüzünden sıkça duymaya başladığımız Mersis numarası bu şirketler için çok önemli. Merkezi Sicil Kayıt Sistemi yani Mersis, ticaret yapan şirketlerin verilerinin toplanıp paylaşıldığı veri havuzudur.

Mersis Nedir hukuk?

MERSİS; (Merkezi Sicil Kayıt Sistemi) ticaret sicili işlemlerinin elektronik ortamda yürütüldüğü, ticaret sicili kayıtları ile tescil ve ilan edilmesi gereken içeriklerin düzenli olarak depolandığı ve elektronik ortamda sunulduğu merkezi bir bilgi sistemidir.28.07.2006 tarihli Bilgi Toplumu Stratejisi ve Eylem Planında ...