Some tekil mi çoğul mu?

İçindekiler:

  1. Some tekil mi çoğul mu?
  2. Some soruda kullanılır mı?
  3. A few sayılabilen mi sayılamayan mı?
  4. Para sayılabilen mi sayılamayan mı?
  5. Much many nasıl kullanılır?
  6. Bal sayılabilir mi?
  7. Film sayılabilir mi?
  8. Bilgi sayılabilir mi?

Some tekil mi çoğul mu?

Sayılamayan kelimelerde “biraz”, sayılabilen kelimelerde ise “birkaç” anlamına gelen “some”, biraz anlamında kullanıldığında isim her zaman tekil olur. ... Sayılabilen isimlerle kullanıldığında ise isim çoğul olarak kullanılmaktadır.

Some soruda kullanılır mı?

NOT: Some, cevabının olumlu olması umulan sorularda kullanılabilir. Özellikle "Would you like..." kalıbı ile birlikte sıklıkla soru cümlelerinde kullanılır. ( Teklifte bulunduğumuz sorularda some tercih edilir. ) Diğer tüm sorular için "any" tercih kullanılmalıdır.

A few sayılabilen mi sayılamayan mı?

A few ve few daima sayılabilen isimlerle kullanılır ve isimler daima çoğul olur. - There are a few men at the bus-stop. (Otobüs durağında birkaç -az- adam var.) - I have seen few camels so far.

Para sayılabilen mi sayılamayan mı?

- "Bread" (ekmek) kelimesi sayılamayan bir isimdir. ... Bu yüzden İngilizce'de ekmek kelimesi sayılamayan isim olarak geçmektedir ve başına bir somun, bir dilim gibi ifadeler eklenerek kullanılır. - "Money" (para) sayılamayan bir isimdir. Çünkü para sayarken, bir para, iki para, üç para diye saymıyoruz.

Much many nasıl kullanılır?

Much, many gibi “pek çok, bir çok, çok” anlamına gelir. Tek farkı Much'ın sayılamayan isimler ile birlikte kullanılmasıdır. Much'da many gibi sadece olumsuz ve soru cümlelerinde kullanılır. Much 'dan sonra gelen isim daima tekil haldedir.

Bal sayılabilir mi?

Uncountable Nouns (Sayılamayan İsimler) İngilizcede su, süt, şeker, kola, kahve gibi sıvı maddeler sayılamazlar. ... Sayılamayan isimlerden bazıları : su, süt, kahve, şarap, şeker, mürekkep, ekmek, bezelye, bal, reçel gibi..

Film sayılabilir mi?

Film : Film endüstrisi (tek bir film anlamına gelen sayılabilir) Fire : Yangın, ateş (alev, kamp veya şömine ateşi anlamına gelen sayılabilir) Glass : Cam (bardak anlamı sayılabilir)

Bilgi sayılabilir mi?

"İş (work) [çalışma anlamındaysa sayılan isimdir], ödev (homework), zaman (time), alan (space), bilgi (information), haber (news) [her zaman bu şekilde kullanılır "-s"le bitmesi çoğul anlamı vermez], tavsiye" sayılmaz.