Hakan Karakuş kaç yıl ceza aldı?

İçindekiler:

  1. Hakan Karakuş kaç yıl ceza aldı?
  2. Erkan Öktem kaç yıl ceza aldı?
  3. Polis özel harekatı bombalayan pilot kim?
  4. Şanver kimdir?
  5. Mehmet Şanver kaç yaşında?
  6. Erkan Öktem kimi vurdu?
  7. Turgut Aslan nasıl vuruldu?
  8. 15 Temmuz'da kaç tane özel harekat polisi şehit oldu?
  9. Gülşah Güler kimdir?
  10. Korgeneral kimler?

Hakan Karakuş kaç yıl ceza aldı?

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Akıncı Üssü'nden darbeci pilotları yönlendiren Hakan Karakuş, 79 kez ağırlaştırılmış müebbet ile yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Erkan Öktem kaç yıl ceza aldı?

Mahkeme, darbe girişimi gecesi dönemin Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanı Turgut Aslan'ı başından vurarak, ağır yaralayan, koruması Hasan Gülhan'ı şehit eden eski Albay Erkan Öktem'e, 10 kez ağırlaştırılmış, karargahtaki darbe faaliyetlerini organize etmekle suçlanan ve darbe karşıtı personeli rehin ...

Polis özel harekatı bombalayan pilot kim?

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında 43 özel harekat polisi ile bir sivili şehit eden, ardından TBMM'yi bombalayan darbeci pilot yüzbaşı Uğur Uzunoğlu, 45 kez "ağırlaştırılmış müebbet" ve 1170 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Şanver kimdir?

Mehmet Remzi Sanver (d. 7 Haziran 1970; Fatih, İstanbul) Türk ekonomi profesörü. Galatasaray Yönetim Kurulu Sözcüsü. 2011-2015 yılları arasında İstanbul Bilgi Üniversitesi rektörlüğü yaptı. Hâlihazırda Fransa Bilimsel Araştırma Milli Merkezi'nde araştırma direktörü olarak görev yapmaktadır.

Mehmet Şanver kaç yaşında?

64 yaşında (1957) Mehmet Şanver/Yaş

Erkan Öktem kimi vurdu?

Darbe girişimi sırasında Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanı Turgut Aslan ile korumasını başından vurduğu iddia edilen Öktem'in darbe girişiminin yaşandığı gün karargahta arama yapacakları odaların anahtarını aldı.

Turgut Aslan nasıl vuruldu?

15 Temmuz'da hain darbeciler tarafından Jandarma Genel Komutanlığında rehin alınan Aslan, başından vurularak ağır yaralanmış ve geçirdiği operasyonlarla hayata tutunarak ”gazi' unvanı almıştı.

15 Temmuz'da kaç tane özel harekat polisi şehit oldu?

48 kahraman şehit oldu İkiz kardeşler Ahmet ve Mehmet Oruç, hayallerini gerçekleştiremedi.

Gülşah Güler kimdir?

Şehit Gülşah Güler, Ankara Gölbaşı Özel Harekât Daire Başkanlığı'nda Özel Harekât Komiser Yardımcısı olarak çalışıyordu. Darbe girişimi gecesi görevinin başında olan Güler, henüz 24 yaşındaydı. Darbe girişiminin yaşandığı gece birçok akrabası haber alabilmek için Güler'i sık sık telefonla aradı.

Korgeneral kimler?

Korgeneral, birçok ülkenin kara ve hava kuvvetlerinde asıl görevi kolordu komutanlığı olan ve Tümgeneralle Orgeneral arasındaki askerî rütbedir. Görevi Kolordu komutanlığı veya Kuvvet Komutanlığı Kurmay Başkanlığıdır. NATO kodu OF-8'dir. Deniz Kuvvetlerindeki karşılığı Koramiral'dir.