Sarı Saçlım Mavi Gözlüm kim besteledi?

İçindekiler:

  1. Sarı Saçlım Mavi Gözlüm kim besteledi?
  2. Atatürk Sarı saçlı mavi gözlü müdür?
  3. Atatürk'ün gerçek göz rengi nedir?
  4. Atatürk Slav mı?
  5. Atatürkün gözü nerede kör oldu?
  6. Atatürk'ün bir gözü şaşı mı?

Sarı Saçlım Mavi Gözlüm kim besteledi?

"Kutsal Özlem" ya da "Nerdesin" adlarıyla da bilinen türkü, sözleri ve bestesiyle ağıt niteliği taşır. Âşık Mahzuni Şerif'in en bilinen eserlerinden biri olan "Sarı Saçlım Mavi Gözlüm", 2000'li yılların ortalarında Faruk Demir tarafından okunmuş ve tekrar popüler olmuştur.

Atatürk Sarı saçlı mavi gözlü müdür?

Tıpkı annesi gibi mavi gözlü, sarı saçlıydı. Baba tarafından dedesinin lakabının 'Kırmızı' olması, onun da sarı saçlı olduğunu gösteriyordu.

Atatürk'ün gerçek göz rengi nedir?

Arap kılığına bürünmüşlerdir, ama mavi gözleri Mustafa Kemal'i ele veriyordur.

Atatürk Slav mı?

Falih Rıfkı Atay, Vamık Volkan, Norman Itzkowitz, Müjgân Cunbur, Numan Kartal ve Hasan İzzettin Dinamo'ya göre, babasının ailesi 14-15. yüzyılda Anadolu'dan bölgeye göç etmiş olan Kocacık Yörüklerindendir. Bazı yabancı kaynaklara göre ise babasının ailesinde Arnavut veya Slav kökenli Müslümanlar olabilir.

Atatürkün gözü nerede kör oldu?

Atatürk'ün sol gözünde şehlalık vardır. Gözündeki bu hasar 1911 yılında, Trablusgarp'ta İtalyanlara karşı mücadele verirken olmuştur. Trablusgarp Savaşı'nda bulunan Fuat Bulca o günü şöyle anlatmaktadır: “Mustafa Kemal, bir taarruza karar verdi. Her şeyi hazırladık.

Atatürk'ün bir gözü şaşı mı?

Atatürk'ün sol gözünün şehla olduğunu belki de hiç fark etmemiştiniz bile. Oysa dikkatlice bakıldığında, özellikle bazı fotoğraflarında sol gözünün bir miktar şehla olduğu görülebiliyor. Bunun nedenini öğrendiğinizde emin olun onu çok daha seveceksiniz.