Tek ders sınavından geçmek için kaç almak gerekir?

İçindekiler:

  1. Tek ders sınavından geçmek için kaç almak gerekir?
  2. Tek ders sınavı için para yatırılır mı?
  3. Tek ders sınavına kimler girebilir?
  4. Güz döneminde tek ders sınavı var mı?
  5. AÖF tek ders sınavına kimler girebilir?
  6. Iki ders sınavına kimler girebilir?
  7. 2 ders sınavı nedir?
  8. Ortalama yükseltme sınavına kimler girebilir?
  9. Kaç dersten tek ders sınavına girilir?

Tek ders sınavından geçmek için kaç almak gerekir?

Tümüyle uygulamalı dersler ve dönem sonu sınavı uygulamalı olarak yapılan dersler için tek ders sınavı yapılmaz. Tek ders sınavında ders geçme notu 50'dir. Tek ders sınavı sonunda alınan başarı notu aşağıdaki harf notu aralıkları kullanılarak harf notuna çevrilir.

Tek ders sınavı için para yatırılır mı?

-Tek ders sınavına girecek öğrencilerden Güz Dönemi harcını yatırmamış olan öğrencilerin harcını yatırması gerekmektedir. ... Bahar Dönemi için harç yatırılmayacaktır. -Tek ders sınavında alınan not ham başarı notu sayılır ve Senato tarafından belirlenen esaslara göre harf notuna çevrilir.

Tek ders sınavına kimler girebilir?

1. Tek Ders Sınavına Kimler Girebilir: Bütünleme sınavlarından sonra devamını almış olmak kaydıyla dönemine bakılmaksızın mezun olabilmek için ders hükmünde olmayan bitirme ödevi, bitirme tezi, staj ve hazırlık sınıfı hariç tek dersi kalan öğrenciler tek ders sınavına girebilirler.

Güz döneminde tek ders sınavı var mı?

1) Tek ders sınavları güz ve bahar yarıyıllarında final sınavlarından sonra (2015-2016 akademik yılında bütünleme sınavlarından sonra) bir eğitim-öğretim yılı içinde iki defa açılır. ... Bu sınavda başarısız olan öğrenci, başarısız olduğu derse, devam eden dersin ilk açıldığı dönemde, tekrar kayıt olarak dersi alır.

AÖF tek ders sınavına kimler girebilir?

1) Örgün programlarda devam koşulunu yerine getirdiği tek dersten FF ya da YZ harf notu alan ya da mezun olabilmek için alması gereken tüm derslerini tamamladığı halde GNO'su 2.

Iki ders sınavına kimler girebilir?

Genel not ortalaması koşulu dışında, mezuniyet koşullarını sağlayan, F, NA veya U notu bulunmamakla birlikte, genel not ortalaması 2.

2 ders sınavı nedir?

Resmi Gazetede “İki Ders Sınavları" başlığı altınada " İzledikleri programdan mezun olmak için gerekli bütün dersleri başarıp yalnızca iki dersi kalan öğrencilere iki ders sınav hakkı verilir. Öğrencinin sınavına gireceği iki dersin devam koşulunu yerine getirmiş olması gerekir.

Ortalama yükseltme sınavına kimler girebilir?

Not Yükseltme Sınavı Tüm derslerinden geçer not almış olmakla birlikte, Genel Not Ortalaması (GNO) 2.

Kaç dersten tek ders sınavına girilir?

Tek Ders sınavı öğrenim hayatı boyunca 240 AKTS ders almış olan fakat sadece bir dersten başarısız olan öğrencinin güz dönemi sonunda, bahar dönemi sonunda ve açılırsa yaz okulu sonunda girebileceği sınavdır.