Osmanlıda Martolos ne demek?

İçindekiler:

  1. Osmanlıda Martolos ne demek?
  2. Martolos görevi nedir?
  3. Cerahor ne demek?
  4. Cerahor nedir kpss?
  5. Farisan ne demek?
  6. Acem ve Nemçe hangi devlet?
  7. Gedik usulü ne demek?

Osmanlıda Martolos ne demek?

KelimeYunanca ''Amartolos'' (bozulmuş,yolunu şaşırmış anlamında) ya da ''Armatolos''(Silahlı, Silah taşıyan anlamında)'dan Osmanlı Türkçesine kısalmış şekliyle“Martolos”olarak geçmiştir. Martolos kelimesinin adını taşıyan teşkilat, Bizans menşeli olup “SilahlıNöbetçi,Milis Mensubu” anlamına gelmektedir.

Martolos görevi nedir?

Martolos : Osmanlı askerî teşkilâtında çeşitli hizmetler gören özel bir sınıf. ... Bazı Osmanlı kroniklerinde Osman Gazi'nin İnegöl tekfuruna karşı giriştiği harekât sırasında ve oğlu Orhan Bey'in Konur Kalesi'ni fethederken martoloslardan haberci veya casus olarak yararlandıkları nakledilir.

Cerahor ne demek?

Tar: Osmanlılarda ordu hizmetlerinde kullanılan Hıristiyanlara verilen isim.

Cerahor nedir kpss?

Cerahor: Çadır ve inşaatlarda çalışan askerlerdir.

Farisan ne demek?

(Tekili: Fâris) Osmanlı İmparatorluğunun kuruluş devrelerinde eyâletlerde hudutlardaki muhafız askerler.

Acem ve Nemçe hangi devlet?

Osmanlı Devletinde hangi ülkede yaşayanlara Nemçe denirdi? osmanlı devleti döneminde avusturya'ya verilen isimdir. aynı zamanda rusça'da da aynısı kullanılmaktadır : "nemtse".

Gedik usulü ne demek?

Gedik; Osmanlılar zamanında esnaf ve sanatkârlar arasında yardımlaşma ve dayanışmayı sağlamak, kalite kontrolü yapmak ve esnaf içinde tekelleşmeyi önlemek için kurulmuş olan sistem veya bu sistem içinde kazanılan çalışma yetkisidir. Gedik sistemi, şimdiki Ticaret ve Sanayi odalarının işlevini görmekteydi.