Went neyin ikinci hali?

İçindekiler:

  1. Went neyin ikinci hali?
  2. Take ikinci hali var mıdır?
  3. Broken kaçıncı hal?
  4. Drunk kaçıncı hali?
  5. Was fiilin kaçıncı hali?
  6. Bought kaçıncı hali?
  7. Visited hangi zaman?
  8. Have den sonra ED gelir mi?

Went neyin ikinci hali?

Go fiili cümlede past tense yani geçmiş zaman söz konusu ise ikinci halini alır. Düzensiz fiilerden biri olduğu için ikinci hali tamamen değişir ve went halini alır. Her öznede aynı kullanımı söz konusudur. Olumlu cümlede kullanımı: Fiilimiz went halini alır.

Take ikinci hali var mıdır?

Geçmişte yaşanan bir olaydan bahsediyorsak, yani Past Simple Tense söz konusu ise take fiilini ikinci hali ile kullanırız. Take fiilinin ikinci halitook” şeklindedir.

Broken kaçıncı hal?

Break fiilinin 3.hali ''broken' tir.

Drunk kaçıncı hali?

Düzensiz bir fiil olduğu için 'to drink' fiilinin ikinci ve üçüncü halleri birbirlerinden farklıdır. Fiilin üçüncü hali 'drunk' olarak kullanılır.

Was fiilin kaçıncı hali?

Düzensiz fiillerde durum farklı olmaktadır. Örneğin; Be past tense hali “was/were” olmaktadır.

Bought kaçıncı hali?

Buy ikinci hali İle Kullanımı Düzenli fiiller olarak adlandırılan fiillerde; fiillerin sonuna –ed eki getirilse de; düzensiz fiillerde farklı bir kelime yazılmaktadır. Buy fiilinin 2.hali olan ''bought'' geçmiş zamandan yani Past Tense'den bahsetmemiz gerektiğinde kullanılmaktadır.

Visited hangi zaman?

Visit fiili cümlede past tense yani geçmiş zaman söz konusu ise ikinci halini alır. Düzenli fiillerden biri olduğu için ikinci halinde kelimenin sonuna -ed takısı alır. Dolayısıyla kelimemiz “visited” haline gelir.

Have den sonra ED gelir mi?

1)“I, we, you, they” öznelerinden sonrahave” yardımcı fiili kullanılır. Fiiller “-ed” takısı alır.