Yanısıra nasil yazılır TDK?

İçindekiler:

  1. Yanısıra nasil yazılır TDK?
  2. Yanı sıra nasıl yazılır?
  3. Yanı sıra neden ayrı?
  4. Yanısıra nasıl yapılır?
  5. Yanı sıra bitişik mi ayrı mı?
  6. Yanı sıra ne zarfı?
  7. Yanı sıra Ikilemem mi?
  8. Ne kadar ne zarfı?

Yanısıra nasil yazılır TDK?

Yanı Sıra TDK Doğru Yazımı TDK'ye göre yanı sıra ayrı olarak yazılmalıdır.

Yanı sıra nasıl yazılır?

İşte yanı sıra kelimesinin yazılış şekli... YANI SIRA NASIL YAZILIR? Türk dilini korumak ve yaşatmak adına 1932 yılında kurulan Türk Dil Kurumu'nun sözlüklerine ve derlemelerine internet sitesi üzerinden ulaşılabiliyor. TDK sözlüklerine göre "yanı sıra" kelimesi ayrı yazılıyor.

Yanı sıra neden ayrı?

Türk Dil kurumuna göre yanı sıra kelimesi ayrı yazılması gereken kelimeler arasında belirlenmektedir. Bağlaç vazifesi ile cümlede kullanılan yanı sıra Kelimesinin bitişik yazılması anlam bütünlüğüne etki ettiği için ayrı yazılması doğru kabul edilmektedir.

Yanısıra nasıl yapılır?

Bu kelimenin yanı sıra mı, yanısıra mı olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı yanı sıra bir şeklinde olmalıdır. Yani ayrı yazılmalıdır.

Yanı sıra bitişik mi ayrı mı?

8. Dış, iç, sıra sözleriyle oluşturulan birleşik kelime ve terimler ayrı yazılır: ahlak dışı, çağ dışı, din dışı, kanun dışı, olağan dışı, yasa dışı; ceviz içi, hafta içi, yurt içi; aklı sıra, ardı sıra, peşi sıra, yanı sıra vb.

Yanı sıra ne zarfı?

yanı sıra
  • yanı sıra: birlikte, beraberinde, yanında anlamına gelen zarf. ...
  • bu ikileme bir oys'de * "hangisi yanlis yazilmistir" gibi bir sorunun secenekleri arasinda birlesik olarak yazilmisti. ...
  • sanıldığının aksine "yanısıra" şeklinde birleşik yazılmayan zarf.
Daha fazla öğe...

Yanı sıra Ikilemem mi?

En sık yapılan kelime hatalarından birisi yanı sıra kelimesidir. Cümlede geçtiği gibi ayrı olarak yazılır. ı ve s harfleri arasına bir karakter boşluk konulmalıdır. Yanı sıra kelime grubu, bir ikileme olduğu için toplum tarafından bir çırpıda söylenir.

Ne kadar ne zarfı?

Fiillerin, fiilimsilerin, sıfatların ya da başka zarfların anlamlarını ölçü yönünden tamamlayan, artıran, azaltan zarflardır. "en, daha, pek, çok, az, biraz, kadar, denli, gibi, fazla..." Miktar Zarfları Özellikleri ve Örnekler: Fiile veya sıfata sorulan "ne kadar?" sorusunun cevabıdır.