Arabuluculuk Daire Başkanı kimdir?

İçindekiler:

  1. Arabuluculuk Daire Başkanı kimdir?
  2. Arabuluculuk belgesi nasıl alınır?
  3. Arabuluculuk Daire Başkanlığı ne iş yapar?
  4. Arabulucu nereden bulunur?
  5. Arabuluculuk eğitimini kimler alabilir?
  6. Arabuluculuk kurslarına kimler katılabilir?
  7. Arabuluculuk Daire Başkanlığı nerede?
  8. Arabuluculuk Son Tutanak Kaç nüsha?
  9. Arabuluculuk görüşmesine avukat katılabilir mi?
  10. Arabulucu yapılan başvuruyu görevlendirildiği tarihten itibaren kaç hafta içinde sonuçlandırır?
  11. Adliye arabuluculuk büroları hangi merci tarafından kurulur?

Arabuluculuk Daire Başkanı kimdir?

Arabuluculuk Daire Başkanı- Umut İlhan DURMUŞOĞLU.

Arabuluculuk belgesi nasıl alınır?

Nereden eğitim alabilirler? Arabuluculuk eğitimi üniversitelerin hukuk fakülteleri, Türkiye Barolar Birliği ve Türkiye Adalet Akademisi tarafından veriliyor. Bu kuruluşlar izin alarak eğitim verebilir. İzin verilen eğitim kuruluşlarının listesi elektronik ortamlarda ve www.adb.adalet.gov.tr adresinden yayımlanıyor.

Arabuluculuk Daire Başkanlığı ne iş yapar?

1- Arabuluculuk hizmetlerinin düzenli ve verimli olarak yürütülmesini sağlamak. 2- Arabuluculukla ilgili yayın yapmak, bu konudaki bilimsel çalışmaları teşvik etmek ve desteklemek. ... 5- Ülke genelinde arabuluculuk uygulamalarını izlemek, ilgili istatistikleri tutmak ve yayımlamak.

Arabulucu nereden bulunur?

BÜROLAR ADLİYEDE. Başvuru adliyelerde bulunan arabuluculuk bürolarına yapılır. Arabuluculuk bürosu olmayan yerlerde arabuluculuk bürosu sıfatıyla görevlendirilen sulh hukuk mahkemesi yazı işleri müdürlüğüne başvurulur.

Arabuluculuk eğitimini kimler alabilir?

Türkiye'de sadece en az beş yıllık mesleki deneyimi olan hukuk fakültesi mezunları arabuluculuk yapabilir. Adalet Bakanlığı siciline kayıtlı arabulucu olabilmek için Bakanlıkça lisanslanan eğitim kurumlarından teorik ve pratik en az kırk sekiz saat eğitim alınması gerekir.

Arabuluculuk kurslarına kimler katılabilir?

EĞİTİME KİMLER KATILABİLİR ? Hukuk Fakültesi mezunu ve min. 5 yıllık kıdeme sahip olan kişiler, yetkili kurum tarafından verilen eğitimi aldıktan sonra Adalet Bakanlığının yapacağı sınavda başarılı olup; arabuluculuk siciline kayıt yaptırarak faaliyete başlayabileceklerdir.

Arabuluculuk Daire Başkanlığı nerede?

Görüşler
Arabuluculuk Hizmetleri Bürosu 0312 414 81 80Denetim Bürosu 0312 414 81 42
Eğitim Bürosu 0312 414 82 76Sicil Bürosu 0312 414 82 73
Faks 0312 219 44 47E-Posta [email protected]
Adres Adalet Bakanlığı Ek Bina B Blok Milli Müdafaa Caddesi No:22 06659 Bakanlıklar Kızılay/ANKARA

Arabuluculuk Son Tutanak Kaç nüsha?

Bu tutanak dört (4) nüsha olarak düzenlenir; iki kopya taraflarda ve bir kopya arabulucunun kendisinde kalırken, son kopya Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü, Arabulucu- luk Daire Başkanlığı'na UYAP Arabulucu Portalı üzerinden gönderilir.

Arabuluculuk görüşmesine avukat katılabilir mi?

Malumunuz arabuluculuk görüşmelerinde başvuru üzerine arabulucu karşı tarafın asiline ulaşılmakta, asil de bu vekil ile temsil edilmek istediğinde avukatına dosyayı iletmektedir. Yani avukatın kendi kendine dosyaya katılması mümkün değildir.

Arabulucu yapılan başvuruyu görevlendirildiği tarihten itibaren kaç hafta içinde sonuçlandırır?

Ancak tarafların listede yer alan herhangi bir arabulucu üzerinde anlaşmaları halinde, bu arabulucu görevlendirilir. Arabuluculuk Süresi Bakımından; Arabulucu, görevlendirildiği tarihten itibaren altı hafta içinde başvuruyu sonuçlandırır. Bu süre zorunlu hallerde arabulucu tarafından en fazla iki hafta uzatılabilir.

Adliye arabuluculuk büroları hangi merci tarafından kurulur?

MADDE 56 – (1) Arabuluculuğa başvuranları bilgilendirmek, arabulucuları görevlendirmek ve kanunla verilen diğer görevleri yerine getirmek üzere Bakanlık tarafından uygun görülen adliyelerde, adliye arabuluculuk büroları kurulur.