E-ihale araba alınır mı?

İçindekiler:

  1. E-ihale araba alınır mı?
  2. E ihale başlangıç bedeli nedir?
  3. E ihale ye nasıl girilir?
  4. E ihale teminat tutarı nasıl yatırılır?
  5. Ihalede muhammen bedel ne demek?
  6. Rehinli araç satışı olur mu?

E-ihale araba alınır mı?

E-İhale'ye Türkiye vatandaşı olan herkes katılabiliyor. Herhangi bir araca teklif vermek için sınır ve benzeri bir engeliniz bulunmuyor. ... Kurallar çerçevesinde ilerlediğiniz de, ihaleyi kaybetseniz bile teklif attığınız araç için ödediğiniz teminat bedelini daha sonradan tahsil edebiliyorsunuz.

E ihale başlangıç bedeli nedir?

İhale başlangıç bedeli araçlar için satışa esas bedelin %75'i, eşyalar için satışa esas bedelin %50'sidir. Örnek olarak verilecek olunursa 100.000 TL'lik bir araç ihalesinde başlangıç bedeli 75.000 TL olarak belirlenir.

E ihale ye nasıl girilir?

Gümrük idaresince düzenlenen e-ihaleye katılabilmek için öncelikle sistem üzerinden üyeliğinizi gerçekleştirmeniz gerekir. Üyelik ücretsizdir. Gerçek kişiler ve tüzel kişiler için üye olma prosedürleri farklıdır. Gerçek kişilerin www.eihale.gov.tr sayfası üzerinden “Üye Ol” bölümünden kayıt yaptırması yeterlidir.

E ihale teminat tutarı nasıl yatırılır?

Üyeler tarafından sistem üzerinde kullanılacak teminat ve satış bedellerini Vakıf Katılım şubelerini ziyaret ederek ya da internet ve mobil şube uygulamaları üzerinden ödeyebilirsiniz.

Ihalede muhammen bedel ne demek?

Muhammen bedel; en yalın haliyle “tahmin edilen” ya da “oranlanan” anlamlarına gelir. Bu terim; ihale yolu ile satışı planlanan bir taşınmaz ya da taşınır malın, piyasa koşullarına göre bilirkişi tarafından tayin edilmiş piyasa değerini ifade eder.

Rehinli araç satışı olur mu?

Arabaların ipoteği kaldırılmadan ya da devredilmeden satışı yapılamaz. Bu nedenle rehinli aracın satılabilmesi için öncelikle ipoteğe sebep olan borcu ödemeniz gerekir. ... Ayrıca bazı bankalar yeni bir sözleşme imzalayıp borcu alıcıya devretmeyi de tercih edebilmektedir.