Sükut ikrardan gelir ne demek?

İçindekiler:

  1. Sükut ikrardan gelir ne demek?
  2. Gerekçeli onama ne demek?
  3. Gerekçeli karar ne zaman kesinleşir?
  4. Gerekçeli karar nasıl kesinleşir?
  5. Istinaf mahkemesi kararı ne zaman kesinleşir?
  6. Karara cikmis dosya nedir?
  7. Mahkeme kararı nasıl kesinleşir?
  8. Eski mahkeme kararlarına nasıl ulaşabilirim?
  9. Temyizde karar değişir mı?
  10. Karar kesinleşmeden icraya konulabilir mi?

Sükut ikrardan gelir ne demek?

Süküt ikrardan gelir (sayılır) atasözünün anlamı nedir? Bir kimse, kendisine yöneltilen ithamı yada yargıyı sözlü olarak yada kaş, göz işaretleriyle karşılık vermiyorsa "evet" diyor sayılır.

Gerekçeli onama ne demek?

GEREKÇE DEĞİŞTİRİLEREK DEMEK yerel mahkeme kararının gerekçesinin değiştirilerek ONANMASI demektir. Yani yerel mahkeme kararı onanıyor, ancak gerekçesi değiştirilerek onanıyor... Danıştay'ın yeni gerekçesine göre işlem tesis edilmesi gerekiyor.

Gerekçeli karar ne zaman kesinleşir?

Demek ki, zorunlu nedenlerin bulunması durumunda, mahkeme, henüz gerekçeli kararı yazmamış ise, son duruşmada sadece “hüküm sonucu”nu tefhim eder ve gerekçeli kararı, son duruşmadan itibaren en geç bir ay içinde yazar.

Gerekçeli karar nasıl kesinleşir?

Greekçeli karar tebliğ edilmezse, hüküm, kesinleşmemiş olur. Gerekçeli kararın kesinleşmesi, kanun yollarına başvurulmaması veya başvurulmuşsa istinaf ve temyiz incelemesi yapan üst dereceli mahkemelerin de hükmü hukuka uygun bulması halinde mümkündür.

Istinaf mahkemesi kararı ne zaman kesinleşir?

İstinaf Mahkemeleri'nde dosyaların kesinleşme süresi 15-20 gün.

Karara cikmis dosya nedir?

Karara çıkmış dosya, zaten sonuçlanmış dosyadır. Karara çıkmış dosyada gerekçeli karar yazma süresi ceza mahkemelerinde 15 gün hukuk mahkemelerinde ise bir aydır.

Mahkeme kararı nasıl kesinleşir?

Yargıtay/Danıştay, ilk derece mahkemesinin verdiği kararı inceler, hukuka aykırı bir husus saptarsa kararı bozar. Bozulan karar bir kez daha görüşülmek üzere kararı veren ilk derece mahkemesine gönderilir. Yargıtay/Danıştay hukuka aykırı bir husus olmadığı görüşüne varırsa kararı onar. Böylece karar kesinleşmiş olur.

Eski mahkeme kararlarına nasıl ulaşabilirim?

Bu bağlamda eski mahkeme karalarına nasıl ulaşabilirim?...Dava Karar Sorgulama

  1. Dilekçe verilerek ilgili kurumlara başvuru yapılması
  2. UYAP bilgi bankasından sorgulama yapılması ve bilgi alınması
  3. www.turkiye,gov.tr adresi ya da E-Devlet Sisteminden sorgulama işlemlerinin yapılması

Temyizde karar değişir mı?

Cumhuriyet Savcısı ve Sanığın Kararı Temyizi Halinde Olası Sonuçlar. Cumhuriyet savcısının sanığın aleyhine temyiz başvurusu yapması halinde, sanık temyiz hakkını kullanmamış olsa bile, hüküm sanık lehine Yargıtay tarafından değiştirilebilir veya bozulabilir.

Karar kesinleşmeden icraya konulabilir mi?

Mahkeme ilamının icraya konulabilmesi için kesinleşme, kural olarak şart değildir. Ancak bu kuralın bazı istisnaları bulunmaktadır. Aşağıda belirtilen bu istisnai durumlarda, kararın kesinleşmeden icraya konulması mümkün değildir.