24 kasımı kim Öğretmenler Günü ilan etti?

İçindekiler:

  1. 24 kasımı kim Öğretmenler Günü ilan etti?
  2. 24 Kasim Öğretmenler Günü nasil yazilir?
  3. Şirince köyü nasıl yazılır?
  4. Taflan köyü nasıl yazılır?
  5. Köy cümle içinde nasıl yazılır?
  6. 24 Kasım öğretmenler günü ilk ne zaman kutlandı?

24 kasımı kim Öğretmenler Günü ilan etti?

Öğretmenler Günü her ülkede farklı tarihlerde kutlanmakla beraber 24 Kasım 1928, Türkiye Cumhuriyeti devletininin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün "Millet Mektepleri'nin Başöğretmenliği"ni kabul ettiği gündür.

24 Kasim Öğretmenler Günü nasil yazilir?

Bu kelime genellikle Öğretmenler günü şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Öğretmenler Günü şeklinde olmalıdır.

Şirince köyü nasıl yazılır?

Köy isimleri her zaman için büyük yazılmaktadır. Çünkü bu isimler özel isim olarak geçmektedir. Şehir adları büyük harfle başladığı gibi köy isimleri de büyük harfle başlamaktadır.

Taflan köyü nasıl yazılır?

UYARI: Özel ada dâhil olmayıp tamlama kuran şehir, il, ilçe, belde, köy vb. sözler küçük harfle başlar: Konya ili, Etimesgut ilçesi, Uzungöl beldesi, Taflan köyü vb.

Köy cümle içinde nasıl yazılır?

Köy isimleri büyük yazılsa da köy kelimesi küçük harfle yazılır. Ancak köy kelimesi cümlenin başında yer aldığı zaman büyük harfle başlamaktadır. Onun dışında köy kelimesi her zaman için küçük harfle yazılmaktadır.

24 Kasım öğretmenler günü ilk ne zaman kutlandı?

Atatürk'ün doğumunun 100. yılı olan 1981 senesinde Türkiye'de ilk kez kutlanan Öğretmenler Günü için bu tarihin belirlenmesinin sebebi de Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ün Millet Mektepleri'nin Başöğretmenliği görevini kabul ettiği tarihin 24 Kasım 1928 oluşudur.