Abdulkadir Selvi kimdir nerelidir?

İçindekiler:

  1. Abdulkadir Selvi kimdir nerelidir?
  2. Abdulkadir Selvi hangi mezhepten?
  3. Alevilik düşkün ne demek?
  4. Düşkün kimlere denir?
  5. Alevilikte yoldan düşmek ne demek?

Abdulkadir Selvi kimdir nerelidir?

Abdulkadir Selvi 1964 yılında Alevi bir ailenin çocuğu olarak Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini burada tamamlamasının ardından Gazi Üniversitesi Metalurji Bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında birçok gazete ve dergide editörlük yaptı.

Abdulkadir Selvi hangi mezhepten?

Abdulkadir Selvi 1964 yılında Alevi bir ailenin çocuğu olarak Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini burada tamamlamasının ardından Gazi Üniversitesi Metalurji Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında birçok gazete ve dergide editörlük yaptı.

Alevilik düşkün ne demek?

Düşkünlük: Alevilik inancının yaşamsal yasasıdır. Bu yasaya karşı suç işleyene düşkün denir. Yani yoluna bağlı kalmayan, ikrarından dönen veya ahdına aykırı davranan kişi düşkün ilan edilir. İkrar vermek, ikrarında durmak; toplumsal adaletin temelidir.

Düşkün kimlere denir?

"Suç işleyene, yoluna bağlı kalmayana düşkün denir" Yani yoluna bağlı kalmayan, ikrarından dönen veya ahdına aykırı davranan kişi düşkün ilan edilir. İkrar vermek, ikrarında durmak; toplumsal adaletin temelidir. Bireyin tutum ve davranışları üzerinde etkilidir.

Alevilikte yoldan düşmek ne demek?

Alevilikte; Yol kurallarını koruyan, toplum barışını sağlayan, düzenin bozucularına uygulanan kimi yaptırımlar vardır. Yol kurallarına uymayanlara “düşkün”lükle adlandırılırlar. Düşkünlere uygulanan yaptırımlar geçici ve sürekli olmak üzere iki türlüdür. Sürekli uygulunanına „yoldan düşme“ adı veriliyor.