Ayakkabı eş anlamı nedir?

İçindekiler:

  1. Ayakkabı eş anlamı nedir?
  2. Sakinin eş anlamlısı ne?
  3. Iskarpin eş anlamlısı nedir?
  4. Sezmek sözcüğünün eş anlamlısı nedir?
  5. Iskarpin ne demek TDK?
  6. Iskarpin kelimesinin anlamı ne?
  7. Iskarpin hangi dilde?

Ayakkabı eş anlamı nedir?

Ayakkabı kelimesinin de eş anlamlısı Türk Dil Kurumu sözlüklerinde değerlendirilmiştir. anlamlı kelimeleri pabuç, kundura, başmak kelimeleridir. Bu kelimeler ayakkabı kelimesi ile aynı anlama gelmektedir.

Sakinin eş anlamlısı ne?

1- Munis: Arapça kökenli bir sözcük olan munis, hem aşina ve alışıldık hem de sakin anlamına gelir.

Iskarpin eş anlamlısı nedir?

İskarpin gibi kundura kelimesi de İtalyanca kökenlidir. Orijinali ''cothurne'' şeklinde yazılan kundura kelimesi, ayakkabı ve pabuç sözcükleri ile anlamlıdır.

Sezmek sözcüğünün eş anlamlısı nedir?

Endişe kelimesinin TDK'da karşılığı "kaygı" demektir. Endişe kelimesinin yerine eş anlamlı kelime olarak "kaygı" sözcüğü kullanılıyor. ... Bu nedenle endişenin eş anlamlısı olarak, cümle içinde kaygı da kullanılıyor.

Iskarpin ne demek TDK?

a. Ökçeli, konçsuz ayakkabı: “Bu arada iskarpininin teki kuyuya düşer.” -A. Ağaoğlu. iskarpin, 8 karakter ile yazılır.

Iskarpin kelimesinin anlamı ne?

İskarpin, genelde deri veya deriye benzer malzemeden yapılmış, kauçuk tabanlı, konçsuz, topuklu, klasik ayakkabı. İskarpin sözcüğü Türkçeye 19. yüzyılın sonlarında, "Avrupa tarzı ayakkabı" anlamında, Venedikçe scarpin sözcüğünden geçmiştir. ...

Iskarpin hangi dilde?

İskarpin sözcüğü Türkçeye 19. yüzyılın sonlarında, "Avrupa tarzı ayakkabı" anlamında, Venedikçe scarpin sözcüğünden geçmiştir. Venedikçeye ise İtalyanca scarpino sözcüğünden geçmiştir. İtalyancada scarpa ayakkabı, özellikle de sabo (tahta ayakkabı) anlamına gelir.