2001 de Türkiye'nin dış borcu ne kadardır?

İçindekiler:

  1. 2001 de Türkiye'nin dış borcu ne kadardır?
  2. Kısa vadeli dış borç stoku ne demek?
  3. Kısa vadeli borçlar nelerdir?
  4. Kısa vadeli borçlar hangi hesap?

2001 de Türkiye'nin dış borcu ne kadardır?

1 Nisan— Türkiye'nin dış borç stoku, geçen yıl 2000'e göre 3.5 milyar dolar azalarak, 115.1 milyar dolar oldu. Hazine Müsteşarlığı, 1996-2001 dördüncü üç aylık dönemine ait resmi dış borç istatistikleri geçici verilerini açıkladı.

Kısa vadeli dış borç stoku ne demek?

Verinin tanımı: Kısa vadeli dış borç stoku, herhangi bir tarih itibarıyla kullanımı gerçekleştirilmiş olan ve bir ekonomide yerleşik kişilerin yerleşik olmayanlara borçlu olduğu; kullanım tarihinden itibaren 1 yıl içinde anapara ve/veya faiz ödemesi/ödemeleri yapılmasını gerektiren cari, şartlı olmayan yükümlülüklerin ...

Kısa vadeli borçlar nelerdir?

- Kısa Vadeli Borçlar (Dalgalı Borçlar): Vadesi 1 yıl ve daha az olan borçlardır. Kullanılan araçlar; hazine bonosu, bütçe ve adi emanetler ile hazine kefaletine haiz bonolardır. Para piyasalarından sağlanır.

Kısa vadeli borçlar hangi hesap?

İşletmelerin ana faaliyet konusu ile ilgili ticari mal veya hizmet alışından doğan kısa vadeli borçları, kısa vadeli ticari borçlar hesap grubunda izlenir. Ticari ilişkiler nedeniyle ortaya çıkan senetli ve senetsiz borçların kaydedildiği hesap grubudur.