Nükte ne demek TDK?

İçindekiler:

  1. Nükte ne demek TDK?
  2. Nükte yapmak ne demek?
  3. Nükte ne demek örnek?
  4. Mücellit ne demek anlamı?
  5. Nükseden ne demek?
  6. Nükte bulmacada ne demek?
  7. Mücellit ne demek TDK?
  8. Mahvetti ne demek anlamı?

Nükte ne demek TDK?

Çok, daha çok, daha fazla.

Nükte yapmak ne demek?

Nükte yapmak herhangi bir konu hakkında zarif bir şekilde ve kalp kırmadan yapılan akıllıca espridir. Yapılan bu espri aynı zamanda oldukça ince anlamlıdır ve düşündürücüdür.

Nükte ne demek örnek?

Nasrettin Hoca fıkralarında olduğu gibi Doğu edebiyatlarına ait birçok mensur nükte örnekleri de vardır. Nükte, Arapçada: ince manalı, zarif ve şakalı söz anlamına gelir. Nükte, fıkra ve şaka kavramlarıyla bağlantılı olup aynı şeyi ifade etmez. Yalnızca bazı fıkra ve şakalar nüktelidir.

Mücellit ne demek anlamı?

MÜCELLİT – MÜCELLİD (ﻣﺠﻠّﺪ) i. (Ar. teclіd “ciltlemek”ten mucellid) Cilt yapan kimse, ciltçi: Burada müelliflerin kudretlerinden ziyâde mücellitlerin mahâretleri göze çarpıyor (Fâik Reşat).

Nükseden ne demek?

geçişsiz f. (Ar. nüks + Türk. etmek, eylemek) Yeniden başlamak, depreşmek: İşte hülyâlarımın canlı yerindeyken of / Nüksedip karşıma çıkmaz mı o illet, Moskof (Mehmet Âkif). Eski acı tekrar nüksetti (Hâlide E. Adıvar).

Nükte bulmacada ne demek?

Cevap : Bulmacada 'Nükte' nedir sorusunun cevabı: Kare ve çengel bulmacada sorulan 'Nükte' sorusunun yanıtı 5 harflidir ve cevaba ise ESPRİ yazabilirsiniz.

Mücellit ne demek TDK?

Ciltçi( Mücellit) her türlü ciltlemeyle ilgili hazırlıkları ve ciltleme işlemlerini el ya da makine ve ekipman kullanarak, kendi başına ve belirli bir süre içerisinde yapma bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişidir.

Mahvetti ne demek anlamı?

1. -i Yok etmek. 2. -i Bozup işe yaramaz duruma getirmek: Kuraklık ekinleri mahvetti.