4 sınıf simetri nedir?

İçindekiler:

  1. 4 sınıf simetri nedir?
  2. Simetri nasıl bir şekildir?
  3. Simetri nedir kısaca özeti?
  4. Doğru çizgisi nedir?
  5. Açı Işın nedir?
  6. Işın nasıl bir şeydir?
  7. Doğru Işın doğru parçası nedir?

4 sınıf simetri nedir?

Simetri: İki eş parçaya ayrılabilen şekillere simetri denir. Cisimler iki eş parçaya simetri doğrusu ile ayrılır. Bu doğru cismin tam ortasından dik bir açıyla iner ve cismi ikiye ayırır.

Simetri nasıl bir şekildir?

Bir şekli iki eş parçaya ayırdığımız zaman, eğer sağında ve solunda aynı şekiller var ise o zaman simetrik elde etmiş oluruz. Yani herhangi bir cismin ortasından çizgi çektiğimiz vakit, her iki taraf da birbirine benzer ise o zaman buna simetri deriz. Örnek: Mesela elimizde bir kare cisim olsun.

Simetri nedir kısaca özeti?

Simetri, maddesel varlıklar arasında olan her türlü uygunluğun sağlanmış olduğu bölgesel ve biçimsel olmak üzere benzerlik göstermesidir. Matematiksel terim olarak, bir doğrunun eksen olarak alınmasıyla başlayan ve bir başka doğru parçasıyla eşit uzaklık gösteren parçalara verilen isim olarak bilinmektedir.

Doğru çizgisi nedir?

Bir noktalar kümesidir. Cetvel yardımıyle çizilen çizgi, iki nokta arasındaki gergin bir ip doğruyu belirtir. Farklı 2 noktadan yalnız bir doğru geçer. Farklı 2 nokta yalnız bir doğru belirtir.

Açı Işın nedir?

Başlangıç noktası aynı olan iki ışın arasındaki açıklığa açı denir.

Işın nasıl bir şeydir?

Basit bir doğru üzerinde yer alan, başlangıç noktası belli olan, bir yönde sonsuza kadar devam eden noktalar kümesine ışın denir.

Doğru Işın doğru parçası nedir?

Bir doğru üzerinde bulunan, başlangıç noktası belli, bir yönde sonsuza kadar devam eden noktalar kümesidir.