Mecburi askerlik kaç ay 2021?

İçindekiler:

  1. Mecburi askerlik kaç ay 2021?
  2. Askerlik Süresi Düşer mi?
  3. Askerlik 9 aya çıkacak mı?
  4. Askerlik yaşı kaç oldu?

Mecburi askerlik kaç ay 2021?

Yeni sistemde ise eğitim durumu fark etmeksizin tüm er ve erbaşlar için zorunlu hizmet süresi 6 aya indirildi. İlk ayı temel askerlik eğitiminden oluşan bu hizmet yedek subay ve astsubaylar için 12 ay olarak planlandı.

Askerlik Süresi Düşer mi?

ASKERLİK 6 AYA DÜŞTÜ! Teklifin kabul edilen maddelerine göre, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan her erkek askerlik hizmeti yapmaya mecbur olacak, askerlik hizmeti yedek subay, yedek astsubay, erbaş ve er olarak yerine getirilecek. ... Bu şekilde askerlik hizmetine devam edenlerin vazgeçme talepleri kabul edilmeyecek.

Askerlik 9 aya çıkacak mı?

25 Haziran 2019 tarihinde Askeralma Kanunu üzerinde gerçekleştirilen değişiklikler ile eğitim durumu fark etmeksizin tüm er ve erbaşlar için zorunlu hizmet süresi 6 aya indirilmişti. ... Yeni Kanun Teklifinde, askerlik süresinin uzatılmasına dair ek bir karar bulunmuyor.

Askerlik yaşı kaç oldu?

Yasayla askere alınma yaşı da 20'den 21'e çekildi. Ayrıca, hava değişimi ve istirahat sürelerinin askerlikten sayılacak kısmı, uzun dönemler için 90 günden 30 güne, kısa dönemler için 45 günden 15 güne düşürüldü.