Oftalmoskop nedir ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Oftalmoskop nedir ne işe yarar?
  2. Oftalmoskop nedir tıp?
  3. Indirekt oftalmoskop nedir?
  4. Retinaskop ne demek?
  5. Otorefraktometre cihazı nedir?
  6. Refraksiyon ne demek?
  7. Biyomikroskop cihazı nedir?
  8. Indirekt oftalmoskop nasıl kullanılır?
  9. Keratometre nedir ne işe yarar?
  10. Otoref cihazı nedir?
  11. Foropter cihazı nedir?
  12. Refraksiyon bozukluğu ne demek?
  13. Refraksiyon nedir göz?
  14. Biyomikroskop cihazı ne işe yarar?
  15. Keratometre cihazı nedir?

Oftalmoskop nedir ne işe yarar?

Gözün ağ tabakasını (retina), göz içi damarlarını, makula ve sinirini değerlendirmek için yapılan muayene yöntemidir. Bu amaçla kullanılan cihaza oftalmoskop adı verilir. Sağlıklı bir retina muayenesi için göz bebeklerinin damlalar yardımı ile genişletilmesi gerekir.

Oftalmoskop nedir tıp?

Oftalmoskop, göz doktorlarının gözün içini incelemek için kullandıkları alettir.

Indirekt oftalmoskop nedir?

Oftalmoskop Cihazı, batarya gücü ile çalışan bir ışık kaynağı, aynalar ve lens düzeneğinden oluşan bir büyütme merceği (oftalmoskop) kullanarak, gözün arka kısmını (fundus) , belli oranlarda (15 kat gibi) büyüterek inceleyen, detaylı bir göz tarama cihazıdır. Genellikle bu cihaz İndirekt Oftalmoskop diye tanımlanır.

Retinaskop ne demek?

RETİNASKOP NEDİR Retinaskopi (skiyaskopi) hastanın kırma kusurlarını belirleyen objektif bir muayene yöntemidir. ... Bir çizgi retinaskopu hastanın pupillasına tutulduğu zaman retinaskop ışığı retinadan yansıyarak pupilada bir refle (ışıklı gölge) oluşturur.

Otorefraktometre cihazı nedir?

Refraksiyon ışığın kırılması anlamına gelir. Kornea ve lensin görevi, göze gelen ışınları kırarak retina üzerinde tek noktada odaklamaktır. ... Otorefraktometre cihazı gözün kırma kusurunu otomatik olarak ölçen cihazdır.

Refraksiyon ne demek?

Işığın kırılması, bir dalganın hızının farklı olduğu bir ortama girdiğinde bükülmesidir. Işığın hızlı bir ortamdan yavaş bir ortama geçmesi durumunda kırılması, ışık ışınını iki ortam arasındaki sınıra doğru büker.

Biyomikroskop cihazı nedir?

Biyomikroskop üzerinde özel olarak hazırlanmış bir mikroskop ve ışık kaynağı bulunan bir alettir. Hasta ve doktor biyomikroskobun iki başına karşılıklı olarak oturur. Hasta çenesini çene kısmına ve alnını bir çerçeveye yaslar. Doktor mikroskoptan bakıp aleti ileri geri hareket ettirerek netlik sağlar.

Indirekt oftalmoskop nasıl kullanılır?

Oftalmoskop hastanın gözünden yaklaşık 15 cm uzakta tutulur ve muayene hastanın gözüne iyice yaklaşılarak yapılır. Sağ göz muayenesi için sağ el ve sağ göz , sol göz muayenesi için sol el ve sol göz kullanılır.

Keratometre nedir ne işe yarar?

Korneanın ön yüzünün eğrilik çapı ve kırıcılık gücünün ölçülmesi amacıyla uygulanan bir yöntemdir. Keratokonus gibi kornea hastalıklarının tehşisinde, uygun kontakt lensin seçiminde ve göz içine doğru numaralı lens konulması (IOL lens implantasyonu) amacıyla kullanılır.

Otoref cihazı nedir?

Kornea ve lensin görevi, göze gelen ışınları kırarak retina üzerinde tek noktada odaklamaktır. ... Otorefraktometre cihazı gözün kırma kusurunu otomatik olarak ölçen cihazdır. Cihazla ölçüm yapmak çok basittir. Hastadan çenesini ve alnını cihaza yaslaması ve cihazın deliğinden içerideki resme bakması istenir.

Foropter cihazı nedir?

Foropter ise, refraksiyon muayenesinde gözlük kutusunun ve deneme çerçevesinin yerine kullanılan ve muayeneyi daha pratik hale getiren bir görme muayene cihazıdır. Foropter aynı zamanda refraktör adıyla da anılmaktadır. Manüel ve otomatik (dijital) foropter olarak iki türlüdür.

Refraksiyon bozukluğu ne demek?

Refraksiyon kusurları , gözümüzün görmesinde azalmaya neden olan miyopi ve hipermetropi gibi gözlük ihtiyacı doğuran durumlardır. Esas olarak küre şeklinde olması gereken göz yuvarlağımız , normalden daha uzun olursa miyopi , daha kısa olursa hipermetropi dediğimiz kusur ortaya çıkar .

Refraksiyon nedir göz?

Kırılma(Refraksiyon) Bozuklukları Göze paralel gelen ışınların retina önünde odaklanması durumudur. Miyoplar uzağı net göremezler. Ancak yakın görmeleri iyidir.

Biyomikroskop cihazı ne işe yarar?

Biyomikroskop, üzerinde özel olarak hazırlanmış bir mikroskop ve ışık kaynağı bulunan bir cihazdır. Gözün görüntüsünün büyütülerek incelenmesini sağlar.

Keratometre cihazı nedir?

Kütüphane / Diagnostik Testler / Keratometri Korneanın ön yüzünün eğrilik çapı ve kırıcılık gücünün ölçülmesi amacıyla uygulanan bir yöntemdir. Keratokonus gibi kornea hastalıklarının tehşisinde, uygun kontakt lensin seçiminde ve göz içine doğru numaralı lens konulması (IOL lens implantasyonu) amacıyla kullanılır.