Ali Kuşçu'nun en onemli eseri nedir?

İçindekiler:

  1. Ali Kuşçu'nun en onemli eseri nedir?
  2. Ali Kuşçu eserleri nelerdir kısaca?
  3. Astronomi Risalesi kimin eseri?
  4. Risale fi el hey kimin eseri?

Ali Kuşçu'nun en onemli eseri nedir?

Çalışmaları kelam, dil bilgisi ve matematik, astronomi yönünde gelişen Ali Kuşçu'nun astronomi ve matematik alanında yazmış olduğu iki önemli eseri vardır. Bunlardan birisi, Otlukbeli Savaşı sırasında bitirilip zaferden sonra Fatih'e sunulduğu için "Fethiye" adı verilen astronomi kitabıdır.

Ali Kuşçu eserleri nelerdir kısaca?

Ali Kuşçu'nun başlıca eserleri arasında; Risale – i Fi'l Hey, Şerh – i Tici Uluğ Bey, Risale – i Fi'l Fethiye, Risale Fi'l Muhammediye, Unkud – üz Zevahir fi Man, ül Cevahir, El Unkudu'z Zevahir fi Nazmi Cevahir, Eşkal – i Kamer yer almaktadır.

Astronomi Risalesi kimin eseri?

Astronomi konusunda ise Farsça yazdığı Riselet-ül fi'l hey'et (Astronomi Risalesi) başta gelir. Eser, bazı ilâvelerle Arapçaya çevrildi. Ali Kuşçu bu nüshaya Risalet-ül-Fethiye (Fetih Risalesi) adını vererek İkinci Mehmet'e sundu. Ayrıca Uluğ Beyin Zîc'ine yaptığı yorum, en önemli yazılarındandır.

Risale fi el hey kimin eseri?

Ali Kuşçu'nun bu eseri Musa Yıldız (ö.1846) tarafından Türkçeye çevrilerek İsmail Ayvalı tarafından yapılan şerhi ile birlikte Bir Dilci Olarak Ali Kuşçu ve Risâle fî'l-İsti'âre'si adıyla Kültür Bakanlığı yayınları (Ankara 2002) arasında basılmıştır.