Bir işi sabote etmek ne demek?

İçindekiler:

  1. Bir işi sabote etmek ne demek?
  2. Sabotaj vermek ne demek?
  3. Sabotaj ne demek anlami?
  4. Işi baltalamak ne demek?
  5. Sabotaj neden yapılır?
  6. Sabotaj kelimesi nereden geliyor?
  7. Sabotaj adı nereden gelir?
  8. Suistimal etmek ne demek TDK?
  9. Örgütsel sabotaj nedir?
  10. Sabotaj hangi yıl çıktı?
  11. Propaganda eş anlamı nedir?
  12. Gazavat nedir kısaca?
  13. Sosyolojik propaganda ne demek?

Bir işi sabote etmek ne demek?

Bir işi veya durumu bilinçli ve kasıtlı olarak bozup zarara yol açan davranışta bulunmak, sabote etmek. Cripple.

Sabotaj vermek ne demek?

18. yüzyıldan itibaren kullanılmaya başlanan sabotaj kelimesi, dilimize Fransızcadan geçmiştir. Sabotaj, bir şeyi bozmak, yok etmeye çalışmak ve zarar vermek anlamına gelir.

Sabotaj ne demek anlami?

Sabotaj, bilinçli ve kasıtlı olarak bir işi veya bir durumu (pasif direnişle ve planlı olarak) bozup zarara yol açan harekette bulunma, baltalama demektir.

Işi baltalamak ne demek?

geçişli f. (< balta+la-mak) mec. Bir işi kasten bozmaya, engellemeye çalışmak, sabote etmek: Hiçbiri kıskanmaz, ticâretini baltalamazdı (Sâmiha Ayverdi).

Sabotaj neden yapılır?

Sabotajın ve kundaklamanın amacı; ekonomiye zarar ver- mek, dikkat çekerek kamuoyu yaratmak, terörizme destek vermek, korku yaratmak, halkın moralini bozmak, halkı ayrış- tırmak, misilleme yapmak veya öç almaktır.

Sabotaj kelimesi nereden geliyor?

Sabotaj kelimesi Türkçeye Fransızca sabotage sözcüğünden geçmiştir. Kelime anlamı yıkmak, parçalamak, kullanılmaz hale getirmektir. İlk olarak 20.yüzyılın başlarında Fransa'daki işçilerin makineleri bozmak amacıyla takunya terliklerini (sabots) kullanmasıyla ortaya çıkmıştır.

Sabotaj adı nereden gelir?

Sabotaj kelimesi Türkçeye Fransızca sabotage sözcüğünden geçmiştir. Kelime anlamı yıkmak, parçalamak, kullanılmaz hale getirmektir. İlk olarak 20.yüzyılın başlarında Fransa'daki işçilerin makineleri bozmak amacıyla takunya terliklerini (sabots) kullanmasıyla ortaya çıkmıştır.

Suistimal etmek ne demek TDK?

Türk dil kurumuna göre suistimal görev, yetki vb.ni kötüye kullanma anlamındadır. Yanına etmek kelimesi eklenerek deyim haline getirilir. Suistimal etmek de bu kelimenin eyleme dönüştürülmüş halidir. Bu bakımdan anlamları tamamen aynıdır.

Örgütsel sabotaj nedir?

Sabotaj davranışları bireylere, ekipmanlar ve örgüte yönelik zararlı davranışlardır. Örgütün üyelerini, maddi kaynakları veya örgütün bütününü hedef alan sabotaj davranışlarındaki temel amaç zarar vermektir. Kişilik örgütsel sabotaj davranışı üzerinde önemli bir role sahiptir.

Sabotaj hangi yıl çıktı?

Sabotaj (video oyunu)
Sabotaj
MotorUnreal Engine 4
PlatformWindows
Çıkış18 Temmuz 2020
TürMMOFPS FPS
3 satır daha

Propaganda eş anlamı nedir?

Propaganda olarak mesaj, olumsuz ve aldatıcı şeyleri sağlamak biçiminde betimlenmektedir. Sıklıkla propagandanın eş anlamlısı olarak; yalanlar, biçim bozukluğu, hilekarlık, manipülasyon, zihin kontrolü, psikolojik savaş, beyin yıkama ve palavra gibi kelimeler kullanılmaktadır (Jowett ve O'Donnell, 2012: 2).

Gazavat nedir kısaca?

ġazavāt ve Fars. nāme “yazılı şey” ile ġazavāt-nāme) Pâdişah, vezir ve meşhur kumandanların hayâtını, savaş ve kahramanlıklarını ele alan, bir veya birçok savaştan bahseden manzum veya mensur eser: “Gazavatnâme-i Sultan Murad.” Gazavatnâme özellikleri taşıyan eserlerin XV. yüzyılda yazılmaya başladığı ve XVI. yüzyılda ...

Sosyolojik propaganda ne demek?

Sosyolojik propaganda aynı zamanda açıkça insan bilimlerine, bilginin ve eğitimin sosyalleştirme yönlerine işaret etmektedir. Sosyolojik propaganda, siyasal propagandadan daha fazla dağıtıcıdır ve saygın propagandacı grupların bir çalışması değildir.