Yer fıstığı hangi toprakta yetişir?

İçindekiler:

  1. Yer fıstığı hangi toprakta yetişir?
  2. Tuzlu yer fıstığı kolesterolü yükseltir mi?
  3. Kabuklu fıstık hangi ilde yetişir?
  4. Yer fıstığı nerede nasıl yetişir?
  5. 100 gram yer fıstığı ne kadar?

Yer fıstığı hangi toprakta yetişir?

Toprak. Açık renkli, iyi süzülmüş, kumlu dokuma topraklar, yer fıstığı yetiştirmek için idealdir. Yer fıstığı bitkisinin musluk koku sık sık yaklaşık olarak 45 santimetre derinliğe nüfuz ettiğinden, alt zeminin derin ve iyi drene olması ve aşırı kuruma eğilimi göstermemesi önemlidir.

Tuzlu yer fıstığı kolesterolü yükseltir mi?

Yer fıstığı içeriğindeki besin maddesi sebebiyle çok faydalı olsa da bazı zararları da vardır. Kolesterolü yükselttiği için doktor kontrolünde tüketilmelidir. İçeriğindeki yağ sebebiyle fazla kilo alımına sebep olacağından dolayı düzenli tüketiminde miktar aşılmamalıdır.

Kabuklu fıstık hangi ilde yetişir?

Akdeniz Bölgesi, Batı Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Marmara bölgeleri yer fıstığı yetiştiriciliği yapılan bölgelerdir. Adana, Osmaniye, İçel, Antalya, Kahramanmaraş, Aydın ve Muğla illeri yer fıstığı üretiminin en çok yapıldığı iller olarak bilinmektedir.

Yer fıstığı nerede nasıl yetişir?

Yer Fıstığı Nerede Yetişir? ... Bundan dolayı yer fıstığı ülkemizde en fazla sıcak iklim bölgelerinde olan Akdeniz bölgelerinde yetişmektedir. Akdeniz bölgesinde, Antalya, Kahramanmaraş, Aydın gibi bölgelerde yoğun miktarda yer fıstığı yetiştiriciliği yapılmaktadır.

100 gram yer fıstığı ne kadar?

1 Avuç Miktara Göre Besin Değerleri
Besin Değeri100 gramda1 Avuç / 40 g
Karbonhidrat16.13 g0.6 g
Lif8.5 g3.4 g
Protein25.8 g10.3 g
Yağ44.2 g17.7 g
7 satır daha