Ferahlamak için hangi sure okunur?

İçindekiler:

  1. Ferahlamak için hangi sure okunur?
  2. Sakinleşmek için hangi dualar okunur?
  3. Iç sıkıntı için hangi sure okunur?
  4. Allah neden bazı kullarına dert verir?
  5. Iç sıkıntısını gidermek için ne yapmalı?

Ferahlamak için hangi sure okunur?

*"Bir kimse, sıkıntılı zamanında on defa, Hasbiyallahü lâ ilâhe illâ hüve aleyhi tevekkeltü ve hüve rabbül arşil azîm'i okursa, Allahü teâlâ üzüntüsünü giderir."

Sakinleşmek için hangi dualar okunur?

Ancak Rabbine yönel ve yalvar. Sakinleşmek amacıyla okunan İnşirah suresine başlarken, 33'er kez sırasıyla “Sübhanallah, Elhamdülillah ve Allahu Ekber” denilmelidir. Daha sonra da kişi eğer başka biri için bu duyı okuyorsa ona bağışlamalıdır.

Iç sıkıntı için hangi sure okunur?

Lâilâhe illâllâhü'l-azîmü'l-halîmü, Lâilâhe illallâhu rabbü'l arşi'l-azîm. Lâilâhe illâllâhü rabbü's-semâvâti verabbü'l-'ardı verabbü'l-'arşi'l-kerîm. *"Sıkıntıya düşen veya borçlanan, bin kere "La havle ve la kuvvete illa billahil aliyyil azim" derse, Allahü teâlâ işini kolaylaştırır."

Allah neden bazı kullarına dert verir?

Bela, hastalık ve musibetler, günahların kefareti (affolması) için gelir. "Dünyada musibetlere maruz kalıp da güzelce sabreden kimse, ahirete günahsız gider veya günahları azalır." 3. Cennette yüksek derecelere kavuşması için mümine musibet gelir. Bunun için peygamberlere çok bela ve musibetler gelmiştir.

Iç sıkıntısını gidermek için ne yapmalı?

İç sıkıntısında kişilerin kafalarını dağıtacak aktivitelerle uğraşması önerilir. Film izlemek veya spor yapmak, iç sıkıntısına yardımcı olan etkenlerdir. Kişilerin arkadaşlarıyla güzel vakitler geçirmesi, iç sıkıntıyı ortadan kaldıracaktır. İnsanların her zaman kendilerini mutlu hissettiği alanları yönelmesi gerekir.