FMS hastalığı neden olur?

İçindekiler:

  1. FMS hastalığı neden olur?
  2. Fibromiyalji hastalığı nedir belirtileri nelerdir?
  3. Fibromiyalji neden bir sendromdur?
  4. Fibromiyalji nedir kimlerde görülür?
  5. Fibromiyalji vücutta yanma yapar mı?

FMS hastalığı neden olur?

Fibromiyaljinin nedeni tam olarak bilinmemektedir. Yapılan araştırmalara göre, uyku problemleri ve stres ile yakından ilişkili olabileceği düşünülmektedir. Ayrıca immün sistem bozuklukları, endokrin ve biyokimyasal problemler de fibromiyaljiye yol açabilir.

Fibromiyalji hastalığı nedir belirtileri nelerdir?

Fibromiyalji sendromu, uyku bozukluğu, kaslarda yaygın ağrı ve hassasiyet, aşırı yorgunluk, halsizlik ve sabah tutukluğu ile kendini belli eden kronik yumuşak doku romatizmal ağrı sendromudur. Özellikle vücudun belli noktalarından aşırı hassasiyet ile kendini belli eder.

Fibromiyalji neden bir sendromdur?

Fibromiyalji Neden Olur? Henüz kesin olarak bilinmemekle birlikte gerçekleştirilen en son araştırmalar ışığında fibromiyaljinin enfeksiyon, travma ve stres gibi bir kısım tetikleyici ile etkisini gösteren kalıtsal özelliklere bağlı genetik eğilimlerden kaynaklandığı görülmektedir.

Fibromiyalji nedir kimlerde görülür?

Fibromiyalji, genel kas ağrıları ve vücuttaki belirli noktalarda kronik ağrı ile karakterize bir yumuşak doku romatizmasıdır. Hastalığa yorgunluk, uykusuzluk, depresyon gibi çeşitli fiziksel ve psikolojik belirtiler de eşlik eder. Toplumun yaklaşık %3'ünde görülen fibromiyalji sendromuna kadınlarda daha sık rastlanır.

Fibromiyalji vücutta yanma yapar mı?

Genellikle derin, zonklayan veya yanma hissine benzeyen bir ağrıdır. Bazı vakalarda bacaklardaki fibromiyalji uyuşma, karıncalanma veya bacakların üzerinde bir şeyler yürüyormuş gibi hissedilir.