Yüzyıl kelimesinin kısaltması nedir?

İçindekiler:

  1. Yüzyıl kelimesinin kısaltması nedir?
  2. Merkezi kısaltması nasıl yazılır?
  3. 19 yüzyıl nasıl yazılır TDK?
  4. Bkz nedir TDK?
  5. Özel isimler nasıl kısaltılır?
  6. TDK nasıl ek alır?
  7. Yy sonuna nokta gelir mi?
  8. Yüzyıl büyük mü küçük mü?

Yüzyıl kelimesinin kısaltması nedir?

Türk Dil Kurumunun resmi açıklamalarına göre "yüzyıl" kelimesi bitişik olarak yazılır. Asır ya da içerisinde yaşanılan zaman dilimi anlamlarına gelen yüzyıl, zaman zaman kısaltılarak da kullanılabilir. Kısaltma biçiminde kullanılması halinde "yy" biçiminde yazılır.

Merkezi kısaltması nasıl yazılır?

mrkz.

19 yüzyıl nasıl yazılır TDK?

YÜZYIL NASIL YAZILIR? Bu kelimenin yüzyıl mı, yüz yıl mı olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı yüzyıl şeklinde olmalıdır. Yani birleşik yazılmalıdır.

Bkz nedir TDK?

Bkz, ders kitaplarında bakınız anlamında kullanılan bir kısaltmadır.

Özel isimler nasıl kısaltılır?

Özel isim veya unvan olan bir kelime birkaç harfle kısaltılıyorsa yalnız ilk harf büyük yazılır. Prof., İst., Doç., Dr., Av., Alb., Gen. Alm. (Almanca), İng., Kocatepe Mah., Güniz Sok.

TDK nasıl ek alır?

TDK'ye göre:
  1. Küçük harflerle yapılan kısaltmalara getirilen eklerde kelimenin okunuşu esas alınır: cm'yi, kg'dan, mm'den, kr.un vb.
  2. Büyük harflerle yapılan kısaltmalara getirilen eklerde ise kısaltmanın son harfinin okunuşu esas alınır: BDT'ye, TDK'den, THY'de, TRT'den, TL'nin vb.
Daha fazla öğe...

Yy sonuna nokta gelir mi?

(edebiyat), FIFA, Fr., g, GAP, gr, HABITAT, Hz., İETT, KBB, km, l, m, Mah., MKE, No. veya Nu., öl., sn (saniye), TIR, TL, yy., zool. Kural : Kurum, kuruluş, müessese, makam, üniversite adlarının kısaltmalarında bütün harfler büyüktür. Harfler arasına nokta koymaya gerek yoktur.

Yüzyıl büyük mü küçük mü?

Bu kelimenin yüzyıl mı, yüz yıl mı olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı yüzyıl şeklinde olmalıdır. Yani birleşik yazılmalıdır.