Hercai hikayesi nedir?

İçindekiler:

  1. Hercai hikayesi nedir?
  2. TDK Hercai ne demek?
  3. Hərcai ne demek?
  4. Hercai kadın ne demek?
  5. Hercai hangi dil?
  6. HES ne demek TDK?
  7. Hercai ne zaman final olur?
  8. Hercai aşk ne demek?
  9. Hercai Arapça ne demek?

Hercai hikayesi nedir?

HERCAİ KELİMESİNİN HİKAYESİ NEDİR? Seneler evvel iki kır çiçeği birbirlerine aşık olmuşlar. ... Biri açmak için kışı ve karın yağmasını beklerken, diğer çiçek o yaz açar. O gün bugündür, karda açan ve sevgilisini bekleyen çiçeğe "Kardelen" sevgilisini yarı yolda bırakan çiçeğe de "Hercai" denilmektedir.

TDK Hercai ne demek?

HERCAİ ANLAMI NEDİR TDK Hercai ne demek sorusuna Türk Dil Kurumu "Hiçbir şeyde kararlı olmayan veya konudan konuya geçiveren (kimse), yeltek, gelgeç" yanıtını verir.

Hərcai ne demek?

HERCAİ KELİMESİNİN ANLAMI NEDİR? 1- Hiçbir şeyde kararlı olmayan (kimse), yeltek, gelgeç. Kararlı olmayan.

Hercai kadın ne demek?

Biri açmak için kışın gelmesini ve karın yağmasını beklerken, diğeri o yaz açar. O gün bugündür, karda açan ve sevgilisini bekleyen çiçeğe “Kardelen” sevgilisini yarı yolda bırakan çiçeğe de “Hercai” denilir. İşte bu yüzden hayırsız sevgiliye “Hercai” diye hitap edilir.

Hercai hangi dil?

Türkçe Hercai/Diller

HES ne demek TDK?

HES, "Hidroelektrik Santrali" demektir.

Hercai ne zaman final olur?

Hercai/Son bölüm yayın tarihi

Hercai aşk ne demek?

Çok uzun yıllar önce iki kır çiçeği birbirlerine aşık olurlar. Her bahar diğer çiçekler gibi onlarda açıp güneşe merhaba derler. ... O gün bugündür, karda açan ve sevgilisini bekleyen çiçeğe “Kardelen” sevgilisini yarı yolda bırakan çiçeğe de “Hercai” denilir. İşte bu yüzden hayırsız sevgiliye “Hercai” diye hitap edilir.

Hercai Arapça ne demek?

HERCAİ ANLAMI NE? TDK, Hercai kelimesinin kelimesi Türkçe'ye Farsça herca kelimesine Arapça i ekini almasıyla geçtiğini ifade ederek, Hercai'nin anlamını hiçbir şeyde kararlı olmayan veya konudan konuya geçiveren (kimse), yeltek, gelgeç ve aşkta değişken, vefasız olarak tarifliyor.