Lustral 25 mg ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Lustral 25 mg ne işe yarar?
  2. Selectra 25 mg ne işe yarar?
  3. Lustral ezilerek içilir mı?
  4. Lustral kaç mg kullanılır?
  5. Lustral kırılarak içilir mi?
  6. Lustral 100 mg fazla alınırsa ne olur?
  7. Apranax kırılarak içilir mi?

Lustral 25 mg ne işe yarar?

Sertralin seçici serotonin geri alım inhibitörleri olarak bilinen antidepresanların bir grubuna ait bir ilaçtır. Sıklıkla depresyon tedavisinde kullanıldığı gibi panik atak, obsesif kompülsif bozukluk ve travma sonrası stres bozukluğu hastalıklarının tedavisinde de kullanılır.

Selectra 25 mg ne işe yarar?

Etken maddesi sertralindir. Selectra, depresyon, obsesif kompulsif bozukluk, anksiyete, panik bozukluk, travma sonrası stres bozukluğu ve adet öncesi sendromu tedavisinde kullanılır. Uyku hali ya da uykusuzluk, mide bulantısı, iştahsızlık, hazımsızlık en yaygın görülen yan etkileridir.

Lustral ezilerek içilir mı?

LUSTRAL'i sabah veya akşam aç veya tok karnına alabilirsiniz. Günün aynı saatinde alınması tercih edilir. LUSTRAL'i bütün olarak bir bardak su ile yutunuz. Tabletleri çiğnemeyiniz veya ezmeyiniz.

Lustral kaç mg kullanılır?

Doz Miktarı ve Doz Hesabı Yetişkinlere önerilen doz genellikle 50 mg'dir. Birkaç haftalık kullanımdan sonra 100 mg alınmaya başlanır. Gerekirse kademeli olarak yükseltilir. Depresyon ve obsesif kompulsif bozukluk tedavisinde en fazla 200 mg kullanılır.

Lustral kırılarak içilir mi?

Hapların kırılarak içilmemesi gerekiyor. Kapsül ve film tablet şeklinde olanlar genelde bağırsakta açılır. Bazı ilaçlar mide asidinden etkilenirler.

Lustral 100 mg fazla alınırsa ne olur?

Doz aşımı belirtileri şunlardır: uyku hali, hasta hissetme (bulantı), kusma, hızlı kalp atışı (taşikardi), titreme, ajitasyon, baş dönmesi ve derin uyku hali.

Apranax kırılarak içilir mi?

Hapların kırılarak içilmemesi gerekiyor. Kapsül ve film tablet şeklinde olanlar genelde bağırsakta açılır. Bazı ilaçlar mide asidinden etkilenirler.