Spekülasyon ne demek TDK?

İçindekiler:

  1. Spekülasyon ne demek TDK?
  2. Spekülasyon ve manipülasyon ne demek?
  3. Spekülasyon var ne demek?
  4. Spekülatör anlamı nedir?
  5. Spekülatif felsefe ne demek?
  6. Spekülatif ne demek hukuk?
  7. Manipülasyon yasal mı?
  8. Manipülasyon nedir ve nasıl yapılır?
  9. Spekülasyon ne demek iktisat?
  10. Kurgusal felsefe ne demektir?
  11. Spekülatör suç mu?
  12. Manipülasyon nedir örnek?

Spekülasyon ne demek TDK?

Türk Dil Kurumu Sözlüğünde ise spekülasyon kelimesinin anlamı; ticarette kullanım şekliyle vurgunculuk anlamına gelmektedir. Matematik alanında saptırma demektir. Felsefe alanında ise kurgu anlamına gelmektedir. Ekonomi alanında ise değişimin anlamı olmaktadır.

Spekülasyon ve manipülasyon ne demek?

Spekülasyon gelecekte oluşması tahmin edilen fiyat hareketlerinden kar elde etmeye çalışmaktır. ... Manipülasyon ise piyasadaki fiyat hareketlerine suni olarak ve çeşitli tekniklerle müdahale etmek amacıyla yapılır.

Spekülasyon var ne demek?

Yüksek getiri beklentisi ile varlığın bir yatırım aracına yatırılması ya da kar elde etmek amaçlı kısa süreli finansal alım satım faaliyetlerinde bulunulması işlemidir. Spekülasyon yapan kişi "spekülatör", yapılan faaliyet ise "spekülatif işlem" olarak adlandırılmaktadır.

Spekülatör anlamı nedir?

Spekülatör, menkul kıymetleri ucuz bir fiyatla alıp daha ileri bir tarihte, alış fiyatından daha yüksek fiyatla satmayı hedefleyen kişidir. Spekülatör, en ucuz olduğunu düşündüğü anda menkul kıymetleri satın alır ve zirvede olduğunu düşündüğü zaman satar.

Spekülatif felsefe ne demek?

Spekülatif gerçekçilik, Kant sonrası baskın felsefe biçimlerine, özellikle de Quentin Meillassoux tarafından korelasyonizm adı verilen yaklaşıma karşı çıkan, metafizik gerçekçiliğe dayanan bir çağdaş felsefe akımıdır.

Spekülatif ne demek hukuk?

Eylem ya da pratiği hiç dikkate almadan, salt bilgiye erişmeyi amaçlayan düşünsel veya entellektüel işlemler, yani pratiğe karşıt olarak teorik olan; 2 gözlemlenebilir olanın ötesine geçen.

Manipülasyon yasal mı?

Bu işlemleri yapanlara da manipülatör denir. Hileli yönlendirme olarak da tanımlanan manipülasyon, algıyı yönlendirme ya da doğrudan fiyat hareketlerine müdahale yoluyla yürütülür. Manipülasyon, yasa dışı bir faaliyettir ve suç olarak belirlenmiştir. ... Bu bir suç değildir.

Manipülasyon nedir ve nasıl yapılır?

Manipülasyon, başkalarının algılarını, fikirlerini ve davranışlarını ona hissettirmeden çeşitli taktikler ile aldatma yoluyla değiştirmeyi amaçlayan sosyal bir etkidir. Yapılan manipülasyon yöntemleri, manüplasyon yapan kişinin menfaatleri doğrultusunda sömürücü, kurnaz ve aldatıcı bir etki yaratır.

Spekülasyon ne demek iktisat?

Piyasa koşullarını değerlendirmek suretiyle geleceğe yönelik fiyat tahminleri yapılması ve risk üstlenilmesi yoluyla para kazanmaya yönelik faaliyetlere girişilmesine spekülasyon, bu faaliyetleri yapanlara da spekülatör denir.

Kurgusal felsefe ne demektir?

Kurgusal Felsefe En genel anlamda öğretilerinde somut olana değil de soyut olana; pratiğe değil de kuramsal olana; eyleme değil de eylem üzerine düşünmeye; deney ile deneyime değil de deney(im)sel olmayana ağırlık veren felsefe anlayışı.

Spekülatör suç mu?

Sermaye piyasası suçları ile ilgili bilinen bir yanlışı da düzeltmek gerekir; spekülasyon ve manipülasyon arasında fark bulunmaktadır, varlıkların fiyat değişimlerinden kar elde etmek amacıyla alım satım yapmak anlamına gelen "spekülasyon" bir suç değildir. Bu işlemi yapan kişi ise "spekülatör" olarak adlandırılır.

Manipülasyon nedir örnek?

Manipülasyon, başkalarının algılarını, fikirlerini ve davranışlarını ona hissettirmeden çeşitli taktikler ile aldatma yoluyla değiştirmeyi amaçlayan sosyal bir etkidir. Yapılan manipülasyon yöntemleri, manüplasyon yapan kişinin menfaatleri doğrultusunda sömürücü, kurnaz ve aldatıcı bir etki yaratır.