WISC-R zeka testi nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. WISC-R zeka testi nasıl yapılır?
  2. MentalUP zeka testi nedir?
  3. Leiter zeka testi nasıl uygulanır?
  4. WISC-R zeka testi hangi yaş grubuna uygulanır?
  5. Zeka testlerini kim uygular?
  6. Zeka testi sonuçları nasıl olmalı?
  7. Leiter zeka testi kimlere yapılıyor?
  8. Leiter zeka testi kimlere uygulanır?

WISC-R zeka testi nasıl yapılır?

WISCR zeka testi 6-16 yaş grubuna yönelik uygulanan bir zeka testidir. Bu test bireysel olarak uygulanan bir testtir. Uygulaması 1 – 1,5 saat sürmektedir. Her alt testin soruları test yönergesine uygun bir şekilde çocuğa yöneltilir ve çocuktan sorulan soruları yanıtlaması istenir.

MentalUP zeka testi nedir?

Wisc-r zeka testi, uzman eşliğinde yapılan bir testtir. Eğer kendi imkanlarınızla çocuğunuzun zihinsel becerilerini test etmek isterseniz MentalUP 'ı kullanabilirsiniz. MentalUP, çocukların zeka gelişimini desteklemek için oyunlaştırılmış beyin egzersizleri sunan bir uygulamadır.

Leiter zeka testi nasıl uygulanır?

LEITER ZEKA TESTİ HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER Testin başlangıcında uzman çocuğun önüne bir model koyar. Bu modele ait parçalar da teker teker çocuğa verilir. Her defasında çocuktan parçayı doğru yere koyması beklenir. Her parça tek tek verilir, çocuk doğru yaptıkça yeni parçaya geçilir.

WISC-R zeka testi hangi yaş grubuna uygulanır?

WISCR-R Zekâ Testi 6-16 yaş grubundaki çocuk ve gençlere yönelik bir testtir. Bireysel bir test olduğu için grup şeklinde değil bir oturumda sadece bir kişiye uygulanabilir.

Zeka testlerini kim uygular?

Zekâ Testleri / Wisc-4 Kimler Tarafından Uygulanabilir? Wisc-4, sadece Türk Psikologlar Derneği tarafından eğitimlerini tamamlamış psikologlar tarafından uygulanmaktadır. Uygulanan zeka testi ardından aile ve uzman raporları olmak üzere iki farklı rapor hazırlanmaktadır.

Zeka testi sonuçları nasıl olmalı?

Test sonucunda elde edilen 0-24 puan aralığı zihinsel engeli, 25-44 puan aralığı öğretilebilir zihin engelini, 45-75 puan aralığı eğitilebilir zihinsel engeli, 76-89 puan aralığı alt sınır zekayı, 90-110 puan aralığı normal zekayı, 111-129 puan aralığı parlak zekayı, 130-160 puan aralığı üstün zekayı, 160 ve üstü puan ...

Leiter zeka testi kimlere yapılıyor?

Leiter Uluslararası Performans Ölçeği ya da kısaca Leiter Ölçeği, performans ölçeği formunda bir zeka testidir. Her yaş için bir IQ bölümü ve bir mantıksal yetenek ölçüsü vermesine rağmen, 2 ila 18 yaş arası çocuklar ve gençler için tasarlanmıştır.

Leiter zeka testi kimlere uygulanır?

LEITER ZEKA TESTİNİ KİMLER UYGULAYABİLİR? Psikolojik danışmanlar ve rehberlik eğitimi olan kişiler; psikoloji ve psikolojik hizmetler lisans mezunu olmanın yanında Leiter Testini uygulamak için özel sektörlerden sertifika almış kişiler bu testi uygulayabilir.