Insanda neden çok ben olur?

İçindekiler:

  1. Insanda neden çok ben olur?
  2. Yüzde benler nasıl geçer?
  3. Vücuttaki et benler nasıl yok edilir?
  4. Ben yok olur mu?

Insanda neden çok ben olur?

Ben oluşumuna neden olan en önemli faktör ailesel geçiştir. Açık tenli ve mavi-yeşil gözlü olanlar, sarı-kızıl saçlı olanlar, çillenme eğilimi olan kişiler, güneşte kolay yanabilen cilt tiplerinde benler daha fazla görülmektedir.

Yüzde benler nasıl geçer?

Elma sirkesi benlerden kurtulmak için en yararlı ve hesaplı doğal ilaçlardan bir tanesidir. Elmas sirkesini cildinize uygulamadan önce temizleyin ve kurulayın. Ciltte tahriş oluşumunu engellemek için öncelikle ince biz tabaka benin üstünde ve çevresine uygulayın. Bir parça pamuğa birkaç damla elma sirkesi dökün.

Vücuttaki et benler nasıl yok edilir?

Temizlediğiniz bölgeyi tamamen kuruladıktan sonra kürdan yardımıyla nazikçe kaşıyın. Sonrasında pamuğu elma sirkesine batırıp benin üzerine yara bandıyla yapıştırın. Bu şekilde pamuğu et beninin üzerinde bir gece bekletin. Sabah olunca bandı çıkarın ve bölgeyi ılık su ile durulayın.

Ben yok olur mu?

Benler lazerle ve cerrahi olmak üzere iki farklı yöntemle tedavi edilebilirler. Lazerle ben tedavisinde; İyi huylu benler, deriden kabarık ya da deri seviyesinde olan benler, Er Yag lazer ile tek seferde iz bırakmadan tedavi edilebilmektedir.